Pashley: – De fortjente seieren

Burnleys midlertidige manager, Terry Pashley var strålende fornøyd over å ha seiret i det prestisjetunge Lancashire-derbyet som hittil i år har gitt dem dobbel skryte-glede. Pashley benyttet også anledningen til å rose keeper Grant etter at sisteskansen ved to anledninger presterte kjemperedninger som sørget for å holde buret rent og bidro til å dra i land en viktig og etterlengtet tre-poenger. Samtidig hyllet veteranen lagånden og deres viktige samspill der alle gjorde en innsats.

Foto: BurnlelyFC.com

Charlie Austins 16.mål denne sesongen – som også kom i rekordbøkene etter å ha scoret i syv kamper etter hverandre (Willie Irwine, 1965) – var kampens eneste og avgjørende mål. Pashley tok over the Clarets tidligere denne uken, fikk lede det lilla- og lyseblå førstelaget på Turf Moor for første gang og gjorde det med en strålende uttelling.

Hvis alle kvelder var slike ville det være fantastisk, sa Pashley. Guttene måtte jobbe hardt og jeg mener de fortjente seieren. Jeg sa til Lee etter det hele at det er kanskje ekstremt, men hans redninger minnet meg om Gordon Banks mot Pele under VM i 1970. Samtidig var en et godt svar fra guttene som gratulerte Lee og det fortalte meg at dersom vi holder oss sammen, så kan vi fortsette å bygge på dette og fortsette i riktig retning; som er oppover tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Veteranen gjorde tre bytter fra forrige gang som var under Eddie Howes ledelse og dro Michael inn i varmen igjen, mens Brian Stock ble brukt som et defensivt anker og Ross Wallace ble plassert på kanten – som også var instrumental med sitt innlegg som igjen førte til Charlie Austins mål i det 18.minutt.

Noen ganger må man ta vanskelige avgjørelser og mange vurderinger måtte til i laguttaket. Jeg ga min lit til flere fra staben og lyttet til deres råd, fordøyde dem og vi kom opp med en plan der vi ønsket å være vanskeligere å slå. Vi drøftet det med laget helt siden tirsdag; at vi må bli flinkere med uten ball – vi visste at vi er gode med ball, men vi måtte bli bedre uten og var klare over at vi måtte jobbe hardt mot en svært godt lag.

De har mange svært gode spillere og til tider følte jeg meg som en liten gitt som pekte her og der fordi de kom mot oss fra alle retninger, men jeg mener guttene var fantastiske og levde opp til forventningene og var utmerkede. Jeg la merke til et par kjente fjes på Blackpools side og de ga meg ingen verbal overhøvling som er veldig søtt. Jeg visste at det kom til å bli en tøff kamp, men det betød ikke så mye hvem det var mot – ja, det var mot Blackpool hvor jeg bor og har spilt for, men det gjort det ikke mer smakfullt av den grunn, avsluttet Pashley.