Patetisk

(Burnley 0-0 West Bromwich): Burnley fikk servert en gyllen mulighet til å få noe ut av kampen i en time når gjestene ble redusert til ti mann. Lancashire-laget hadde bokstavelig talt ingenting å stille opp med mot et lag som har sluppet inn flest mål i Europas fem største ligaer. Dette var for dårlig, skader eller ei.

Ben Mee var tilbake i lagoppstillingen for the Clarets, mens Berg Gudmundsson og Brady var begge ute med skade. Jay og Vydra var Burnleys angrepsvåpen mot Sam Allardyce’s mannskap. Værforholdene var typiske for nord-England med vind og regn.

Gjestene noterte seg kampens første sjanse i det 3.minutt der Pereira sendte et skudd rett på keeper Pope. Rodrigeuz (9′) og Furlong (15′) forsøkte seg, men forsøkene gikk til side for mål. Pereira (21′ og 22′) var farlig, men klarte ikke å overliste Nick Pope.

Brownhill (24′) forsøkte seg før kampen jevnet seg ut. Burnley angrep med Vydra i spissen, tsjekkere prøvde å sende ballen forbi Ajayi, men forsvareren brukte hånda som siste spiller. Hadde pasningen gått forbi, ville Vydra vært alene foran keeper. VAR var inne i bildet, spillet ble avbrutt og Mike Dean ble sendt bort til skjermen. Minuttet senere trakk Dean kort opp av lommen og Semi Ajayi (30′) sendt av banen med direkte rødt kort.

Fram mot pause fikk Burnley se mye til ballen, men klarte ikke å bruke den til noe nevneverdig. Selv om West Brom var en man mindre på banen var de mer effektive i forsvar enn det Burnley var i angrep. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før spillerne ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet uten noen bytter, men the Clarets startet friskt og ville utnytte situasjonen av å være overtallige på banen. I det 52.minutt skrek Burnley-spillerne etter straffe når Bartley brukte armen i feltet og armen var ganske så langt unna kroppen. Situasjonen ville nok gitt straffe i begynnelsen av sesongen, men denne gang lot både dommer Dean og VAR spillet gå videre.

Pereira (58′) fikk testet ut Pope like før timen og Brownhill (61′) sendte et frispark til side for mål. Maitland-Niles (71′) skapte kampen største mulighet med et skudd i tverrleggeren og minuttet senere kunne Dinge (73′) ha sendt gjestene i føringen. I det klokken viste et kvarter igjen av kampen hadde Burnley enda til gode å utfordre Johnstone i mål. Til orientering var West Bromwich på dette tidspunkt det laget i Europas fem største ligaer som har sluppet inn flest mål. Skader eller ei, det er for dårlig.

Imponerende nok var det gjestene som skapte mest og ville mest ut kampen. I det 78.minutt burde gjestene ha ledet; Pereira fikk to forsøk på skudd mot Pope og kun en fantastisk Tarkowski sørget for at det fortsatt sto 0-0 med redning på streken. Det veldig lite Dyche kan si etter kampen som kan forsvare en rett og slett elendig oppvisning av the Clarets.

Oppgjøret på Turf Moor viste i stor grad de manglende taktiske ferdigheter hos manager Dyche sammenlignet med ringreven Sam Allardyce. Kampens siste fem minutter inklusive tre tilleggsminutter vist Burnley en vilje til å prøve å få noe ut av kampen, men det var langt mellom vilje og skuddforsøk.

Etter denne kampen er det uunngåelig at Sean Dyche’s videre ansettelse kommer til å bli et tema. To poeng fra to lag Burnley burde i veldig stor grad ha hentet seks og de fire neste kampene vil trolig ende med tap; Tottenham, Arsenal, Everton og Leicester.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, McNeill, Cork, Westwood, Brownhill, Vydra, Rodriguez (Mumbongo 80)
Innbyttere: Norris, Peacock-Farrell, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Long, Nartey, Benson, Mumbongo
Gule kort: Cork 75, Lowton 90+3

W.Brom: Johnstone, Townsend, Bartley, Ajayi, Furlong, Yokuslu, Pereira, Gallagher, Maitland-Niles, Phillips (O’Shea 32), Diagne
Innbyttere: Button, O’Shea, Peltier, Diangana, Livermore, Sawyers, Grant, Robinson, Robson-Kanu
Rødt kort: Ajayi 30

Dommer: Mike Dean