Bale senket Burnley

(Tottenham 4-0 Burnley): Gareth Bale åpnet målfesten i London etter ett minutt og derfra utover ble det en regelrett slakt. Tottenham fikk gjøre som de ville godt hjulpet av et meget svakt Burnley-forsvar. Bale sørget for sitt andre etter sidebytte og Burnley fikk noen halvsjanser, men det endte med et stygt tap i London.

Hjemmelaget startet friskt, veldig friskt. Fra midtbanen havnet ballen hos Son, koreaneren tok noen steg og sendte en pasning mot feltet – der var ingen andre enn Gareth Bale som enkelt stakk fram en fot og sendte Spurs i føringen etter ett minutt.. Waliserens raskeste Premier League-mål. Skuffende forsvarsarbeid av (Tarkowski) Burnley.

Kane (6′) sendte ballen like utenfor etter et skudd mellom bena på Tarkowski og det var trolig nok til å vekke Burnley til livs. Brownhill (7′), Jay (8′) og Lowton (8′) forsøkte seg før Moura (10′) tvang fram en sterk redning fra Pope. Son var nok en gang arkitekten. Det skulle ikke ta mange minuttene før Harry Kane kunne sette inn hjemmelagets andre for dagen. En lang pasning fra Bale havnet hos Kane på motsatt side, spissen tok fart, lurte Tarkowski og sendte ballen i nettet. 2-0 til Tottenham i det 14.minutt.

Ndombele (20′), Vydra (23′) og Bale (25′) sendte alle skudd utenfor. Etter at ballen var innom halve midtbanen havnet den hos Regulion som la inn i feltet. Kula var innom hodet til Tarkowski som ikke fikk klarert og havnet rett i bena på Lucas Moura. Vingen gjorde ingen feil og sendte ballen i nettet. 3-0 til Tottenham i det 31.minutt.

Det fulgte opp med fritt vilt for Tottenham som fikk gjøre som de ville på banen. Burnley hadde ingenting å stille opp med fremover og virket på mange måter å ha tatt en forlenget vinterferie. Omgangens sluttminutter viste noen svakheter i Spurs-forsvaret når Burnley så mer til ballen, men klarte ikke å materialisere det til nettkjenning på noe vis. To tilleggsminutter senere var lagene på vei i garderoben.

Annen omgang ble sparket i gang uten noen bytter og etter ti minutter med Tottenham-ball måtte Pope plukket ballen ut av eget nett nok en gang. Reguilon og Son spilte litt vegg på høyrekanten, før sistnevnte sendte ballen tvers over til Gareth Bale. Vingen dempet ballen, hadde masse tid og rom til å ta et steg fram og sende ballen i lengste hjørne. 4-0 i det 55.minutt.

The Clarets jaget ballen de fleste steder gresset og Vydra (59′) fikk en halvsjanse som ble sendt høyt over mål. I det 65.minutt ble Moura erstattet av Dele Alli. På dette tidspunkt kunne man konstatere at Josh Brownhill ikke egner seg som kantspiller. Josh er en bauta på midtbanen, men er ingen ving eller kantspiller.

Vydra (68′) tvang fram en redning fra Lloris, Lamela erstattet Bale og Chris Wood kom inn for Vydra. Kane (71′) og Son (73′) fortsatte bombarderingen av Burnley. I det kampen tikket mot fulltid viste statistikken at Tottenham hadde 15 skudd på mål, mot Burnley sine ni.

Jay (86′) traff tverrleggeren før unge Lewis Richardson fikk sin Premier League-debut. Burnley tvang fram noen hjørnespark der Tarkowski fikk to muligheter før Lloris plukke topp ballen på det tredje forsøket. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det første av disse fikk Kane (90+1) en kjempemulighet til å sette inn kampens femte og sitt andre.

Tottenham: Lloris, Aurier, Sanchez, Alderweield, Regulion, Ndombele, Højberg, Bale (Lamela 70), Moura (Alli 65), Son, Kane
Innbyttere: Hart, Davies, Dier, Doherty, Alli, Lamela, Sissoko, Winks, Vinicius,

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Cork (Stephens 80), Westwood, Brownhill, Rodriguez (Richardson 87), Vydra (Wood 72)
Innbytter: Peacock-Farrell, Bardsley, Driscoll-Glennon, Dunne, Long, Benson, Stephens, Richardson, Wood