Sterkt poeng mot Leicester

(Burnley 1-1 Leicester): Matej Vydra ga Burnley en pangstart på kampen fram til Iheanacho utlignet med en herlig volley etter halvtimen. Det fulgte med god underholdning i Lancashire, men ingen flere mål og et viktig poeng mot Leicester.

Burnley møtte et skadeskudd Leicester og startet med Wood og Vydra på topp. Ben Mee (1′) var først ute til å prøve seg og det skulle ikke ta mange minuttene før Matej Vydra takket for tilliten fra start. Burnley presset forsvaret og Vydra snakket opp en svak Choudhury-pasning og satte fart. På sin vei rundet han Ndidi og sendte ballen forbi Schmeichel! 1-0 til Burnley etter fire minutter.

Gjestene skrek etter straffe i det 10.minutt når Taylor angivelig felte Tielemans innenfor 16-meteren, men dommeren lot seg ikke imponere. To minutter senere var Choudhury (12′) nær å hevne seg med et skudd på Pope. Det påfølgende hjørnesparket ble ryddet unna hvorpå gjestene økte presset og tvang Burnley til å forsvare seg.

Iheanacho (16′) sendte et skudd like utenfor målet til Pope og kort tid senere kunne Chris Wood (18′) påført Leicester et dejavu, men Söyüncü fikk taklet i siste liten. To påfølgende hjørnespark endte med to gode muligheter for the Clarets, men de klarte ikke å overliste Peter Schmeichel.

Vardy (22′) og Wood (24′) skapte farlige muligheter på hver sin side av banen. Ndidi (27′) forsøkte seg med et skudd over mål før Leicester fikk lønn for strevet på Turf Moor. Kelechi Iheanacho (33′) fikk en fin pasning fra kollega Ndidi, nigerianeren klinket til kula på direkte volley og utlignet for gjestene. Det er bare å ta av seg hatten for Kelechi Iheanacho og Ndidi.

Tarkwoski (37′) fikk en enorm mulighet fra et McNeill-innlegg og tvang fram en sterk redning fra Schmeichel som reddet på streken. Minutter senere tvang Tielemans (40′) en solid Pope-redning og det påfølgende hjørnesparket ble klarert. Vydra (44′) havnet i en farlig en-mot-en situasjon med Schmeichel som fikk reddet forsøket, men tsjekkeren var uansett i offside. Ett tilleggsminutt senere var lagene på vei i garderoben.

Annen omgang startet uten bytter og underholdningen fortsatte på Turf Moor. Wood (49′ og 52′) noterte seg første muligheter etter sidebytte og Burnley var mer livlige. Fram til timen hadde Burnley kontroll på kampen, men de store sjansene uteble. Den største sjansen kom i det 63.minutt når Ashley Westwood sendte et skudd i stolpen!

Leicester sendte ut friske bein i det 65.minutt og Brendan Rodgers mannskap fikk se litt mer til ballen. Pereira (70′), Albrigthon (72′) og Castange (75′) noterte seg skuddforsøk mot Pope, men forsøkene gikk enten utenfor eller klarert før de nådde Pope.

Burnley-forsvaret jobbet hardt og frustrerte gjestene ved flere anledninger. I det 78.minutt delte Fofana en klem med Matej Vydra, hvorpå han ble tildelt både kort og frispark 17-18 meter fra mål. Josh Brownhill (79′) sendte kula over både mur og mål. Ikke mange minuttene senere var det McNeill (82′) sin tur til å prøve lykken. Schmeichel klumset det nesten til og forsvaret måtte klarere.

Albrighton (83′) og Tielemans (84′) fikk gode muligheter til å ta ledelsen, men Pope og stolpen ville det annerledes og klokken tikket mot fulltid. Charlie Taylor var en konstant trussel på kanten med sine forsøk på innlegg etter innlegg.

Fjerdedommeren la til to minutter, men ingen av lagene klarte å materialisere tiden til mål og det endte med poengdeling på Turf Moor. Et sterkt poeng mot et skadeskudd Leicester.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Brownhill, Cork, Westwood, McNeill, Vydra, (Rodriguez 90+2) Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Pieters, Benson, Stephens, Richardson, Rodriguez

Leicester: Schmeichel, Pereira, Söyüncü, Amartey, Castange, Choudhury (Tavares 76), Ndidi, Mendy (Albrighton 65), Tielemans, Iheanacho (Fofana 65), Vardy
Innbyttere: Ward, Daley-Campbell, Fuchs, Thomas, Albrighton, Fofana, Leshabela, Tavares, Ünder
Gult kort: Fofana 78, Pereira 90+2