Poengdeling i dramatisk kamp

(Burnley 1-1 Arsenal): Aubameyang ga gjestene en tidlig ledelse før Wood utnyttet en svak Xhaka-pasning og utlignet. Kampen bød på underholdning og VAR måtte sjekke både straffe og rødt kort. Uansett endte det med poengdeling!

Burnley måtte klare seg uten Jack Cork som tvang Brownhill til midten, samtidig var Johann Berg Gudmundsson tilbake på kanten. Kampen startet rolig, men i det femte minutt vartet gjestene opp med et et rolig angrep som startet med keeper Leno. Noen berøringer senere havnet kula hos Willian på midtbanen som satte fart fremover og fant Pierre-Emerick Aubameyang. Sistnevnte tok et par steg relativt upresset fra Burnley-forsvaret og sendte ballen mot Nick Pope. Pope fikk en hånd på ballen, men den trillet i hjørnet. 1-0 til Arsenal i det 5.minutt.

Arsenal hadde god kontroll på ballen og klasseforskjellen på spillerne var tydelig. Burnleys sedvanlige lange baller var nytteløse og ble klarert i de fleste tilfeller, med mindre de var lite presise og trillet ut. Aubameyang (19′) og Saka (22′) fikk skremmende gode muligheter til å øke ledelsen. Det var tidvis smertefullt å se hvor lett motstanderne kom seg i skuddposisjon og heldigvis tok dette seg opp.

The Clarets våknet litt midtveis i kampen med forsøk av Westwood (26′) og Wood (27′) etterfulgt av Partey (29′). Etterhvert varet Burnley opp med press mens Arsenal trillet ball i egen 16-meter. Kula havnet hos Granit Xhaka som prøvde å finne David Luiz, problemet var at Chris Wood sto i mellom og ballen havnet følgelig perfekt på brystet til Wood og på enkelt vis i nettet. 1-1 i det 39.minutt. Merkelig utligning, og for annen kamp på rad fikk Burnley hjelp av Arsenal til å finne mål.

Vydra (42′) kunne ha sendt Burnley i føringen etter et utsøkt lavt innlegg fra McNeill, men tsjekkeren manglet en halv fot. Klokken tillet og etter et tilleggsminutt fikk spillerne en liten hvil.

Etter sidebytte tok det noen minutter før noen av keeperne måtte ta ansvar og første ute var Ødegaard (51′) som tvang fram en redning fra Pope. Gjestene kom til et par skuddforsøk fra utsiden av 16-meteren, men forsvaret jobbet godt og blokkerte eller klarerte de fleste forsøkene.

Hjemmelaget jobbet hardt og jaget ballen. Saka gikk hardt inn i duellene med Taylor noe han pådro seg gult for, men etterhvert ble Taylor byttet ut med Pieters. Noen minutter senere var Taylor observert med ispose på baksiden av låret. Gudmundsson ble erstattet med Brady kort tid senere.

Vydra (68′) kom til en skremmende god mulighet, men Partey fikk inn en fot og skuddet gikk utenfor. Det ble stilt spørsmål om det kanskje var straffe.. Kort tid senere var Pieters og Lacazette i duell, sistnevnte ble liggende på gresset og skrek som en stukket gris. Pieters fikk gult, mens Lacazette kom seg på bena og fortsatte uten noen symptomer. Litt overraskende at det ikke ble ett minutts stillhet på Turf Moor etter hendelsen… Flau oppførsel av Lacazette.

I det 75.minutt skrek Arsenal etter straffe når ballen traff hollenderen i armen, men verken dommeren eller VAR lot seg imponere. Pieters (78′), Vydra (78′) og Wood (79′) noterte seg kjempemuligheter før Pepe (81′) forsøkte seg, men bommet på ballen åtte meter fra mål.

I det 83.minutt ble Erik Pieters tildelt rødt når et Pepe-skudd traff skulderen, spratt i tverrleggeren og ut. Gjestene ville følgelig ha straffe, men etter at VAR sjekket saken gikk dommeren tilbake på kortet og det ble ingen straffe. Arsenal-spillerne ble nok litt frustrerte, men det var fint å se at systemet fungerte og gikk i Burnleys favør.

Jay (87′) fikk noen minutter, fikk sin 200.kamp i Premier League og trengte kun ett minutt på teste ut Leno. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det ble meget nervepirrende mot slutten. Ben Mee avverget et Aubameyang-skudd (90+3) i feltet, Chambers (90+3) traff tverrleggeren og Tarkowski (90+3) reddet på streken. Enorm innspurt i sluttminuttene, men det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Pope, Taylor (Pieters 63), Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Westwood, Brownhill, Gudmundsson (Brady 67), Vydra (Rodriguez 86), Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Long, Pieters, Benson, Brady, Stephens, Rodriguez
Gule kort: Pieters 70

Arsenal: Leno, Chambers, Luiz, Mari, Tierney, Partey (Ceballos 80), Xhaka, Saka, Ødegaard (Lacazette 63), Willian (Pepe 68), Aubameyang
Innbyttere: Ryan, Bellerin, Gabriel, Holding, Ceballos, Elneny, Lacazette, Martinelli, Pepe
Gule kort: Saka 55

Dommer: Andre Marriner