Pato: – Jeg kommer tilbake

Skadeforfulgte Martin «Pato» Paterson insisterer på at han kommer tilbake etter den siste skaden og har som mål å spille en stor del av the Clarets denne sesongen. Angriperen benytter også anledningen til å slå tilbake mot dem som påstår at 24-åringens karriere er over etter at den samme skaden som holdt han ute av spill mesteparten av forrige sesong, ble revet opp.

Foto: BurnleyFC.com

Den eksplosive angriperen slår tilbake mot kritikerne som påstår at lårskaden som igjen satte en midlertidig stopper for spissens sesong, kan bli en avgjørende faktor for fremtiden. Spissen insisterer at han kommer til å gjøre det som overhode er mulig med problemet og som tidligere har sørget for å holde den nord irske landslagspilleren på sidelinjen.

Det var vært skuffende med noe av det som har blitt sagt om meg, røper Pato. Jeg lever livet mitt med en besettelse om å holde meg frisk og det er trist å høre andre si at karrieren min er over i en alder av 24 år – det er riktignok en minoritet som uttaler det, men jeg setter stor pris på den støtten jeg har fått, men for min egen ære og profesjonalitet er det trist å bli stemplet som ferdig.

Jeg har så vidt har noen fridager og kunne ha reist på ferie, men det ville vært et tre-fire dagers tilbakesteg fra tilbakekomsten. Når man er i treningssalen og gjør knebøyinger og jobber sokkene av deg, vel vitende at du er flere måneder unna spilling og form er det ikke noe hyggelig, men jeg kommer til å fortsette med det jeg har gjort fordi jeg er en kjemper. Jeg kommer aldri til å påstå at jeg er verdens beste spiller, men jeg er noen en av de mest hardarbeidene som finnes. 

Foto: BurnleyFC.com

Jeg kommer tilbake for å utgjøre min del av denne sesongen, legger angriperen til. Vi vet hva problemet er og problemet er at skaden kommer tilbake. Det har blitt diagnosert og er ikke unaturlig, men det er en muskel som er litt vrien å på på rett kjør. Vi snakker med de ypperste proffene i dette landet og andre steder for å få orden på dette, jeg kunne ikke ha bedt om mer fra fysioterapeutene i støtteapparatet. De har gjort en fantastisk jobb, men kroppen min har vært maksimalt uheldig. Man trenger et par forsøk på å få det riktig, men når det er rett igjen og ordnet, kommer det ikke til å ha noen påvirkning på resten av min karriere.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kan sette meg ned med enhver fan og fortelle dem at det ikke er noe mer jeg kan gjøre. Noen tror visstnok at jeg er ferdig, men de tar feil.

– De vet ikke hva som er i Martin Paterson, det er opp til meg å bevise det og det kommer jeg til å gjøre. Jeg gir aldri mindre enn 100% for Burnley, enten jeg spiller eller er på rehabilitering, dessverre har jeg hatt uflaks, men jeg gir aldri opp – slik er jeg ikke.

Jeg vet 100% at jeg har vært maksimalt uheldig og vil komme tilbake etter dette, jeg vet at jeg får betalt for å ikke gjøre jobben min, men det er heller ikke min skyld. Det er ikke noe jeg kunne ha gjort mer fysisk for å stoppe dette fra å gjenta seg. Jeg er den første som kommer og den siste som drar hjem hver dag, avslutter Pato.