Poeng på en dårlig dag

(Brigthon 0-0 Burnley): De færreste ble overrasket over at det ble målløst på Amex Stadium, men det for å trekke fram de to positive tingene; Ben Mee var tilbake og Burnley hentet ett poeng på en dårlig dag.

Det var gledelige nyheter for the Clarets å se kaptein Ben Mee tilbake i lagoppstillingen. Forsvareren er kanskje ikke helt 100% etter en lengre skade, men laget har lekket som en sil siden sesongstart, så gjensynet med Mee er helt klart gode nyheter. Burnley har generelt hatt en bedre statistikk mot Brighton (2-4-1) og kun vunnet en gang på Amex Stadium i Premier League.

Hjemmelaget startet friskt og Tariq Lamptey (1′) kunne ha gitt laget den perfekte start, men sendte ballen like over buret til Nick Pope. Kaptein Mee bar nok preg av å være litt rusten etter perioden på sidelinjen, men tok seg opp ganske raskt. Matt Lowton (4′) overrasket ikke bare keeper Ryan, men begge lag med et innlegg mot Wood som ble en kjempemulighet ved å treffe tverrleggeren og sprette ut!

Åpningsminuttene var spennende og bød på underholdning på begge banehalvdeler selv om det ikke materialiserte seg i mål eller de store sjansene. Chris Wood (15′) noterte seg sin første mulighet etter kvarteret etter et fint innlegg fra Charlie Taylor. Begge lag jobbet godt både i angrep og i forsvar og det var tydelig av begge ville ha noe ut av kampen.

Gross (25′), Welbeck (26′) og Brady (29′) forsøkte seg før halvtimen og ikke mange minuttene senere var Welbeck (34′) frempå igjen. Nok en gang var Nick Pope stor mellom stengene og avverget en god målsjanse. Dommer Dean imponerte ingen i det 36.minutt med et billig frispark til hjemmelaget etter det som enkelt og greit kan kalles en rettferdig og harmløs duell. Veggen av Burnley-spillere gjorde jobben og avverget.

Brighton var farligst i sluttminuttene, men begge lag manglet det lille ekstra. Taylor avverget en spennende Lallana-mulighet (45′) og det ble ingen overraskelse når Dean blåste av omgangen og sendte lagene målløse i garderoben. Med Burnley øyne var det i grevens tid, for Brighton fikk en god flyt.

Det ble ingen revolusjonerende start på annen omgang og de største sjansene uteble innledningsvis. Ti minutter uti omgangen tok det seg opp og hjemmelaget begynte å skape trøbbel i Burnley-feltet. Maupay (59′) prøvde seg på et skudd, men press fra Mee og Tarkowski i tillegg til et svakt skudd gjorde jobben enkel for Pope. McNeill (60′) våknet etterhvert han også og prøvde seg på et langskudd, men heller ikke kan klarte å overliste keeper Ryan.

Ben Mee viste flere ganger hvorfor han er klubbens kaptein med helhjertede klareringer, men Burnley hadde lite å stille opp med når Brighton så mye til ballen. Ashley Barnes hadde ikke akkurat noen kjempekamp så da ble Jay Rodriguez sendt utpå midtveis uti omgangen. Lamptey (71′) skremte Burnley-forsvaret, men Taylor var med på notene og avverget nok en gang mesterlig.

Selv med friske bein på banen, så slet the Clarets med å skape et offensivt driv. Ballen kunne gå fra Taylor til Wood, som flikket videre til Jay-Rod, men to sekunder senere var den tilbake hos backene. Et frispark i farlig posisjon kunne endt med et «debut-mål» for Ben Mee, men det endte opp med krampe i beinet og etter litt behandling var kapteinen tilbake på gresset.

Med syv minutter igjen ble omsider Vydra sendt utpå – riktignok et kvarter for sent i følge undertegnede og det tok ikke mer enn en ballberøring før tsjekkren var i feltet og skapte en god mulighet. Brighton-forsvaret ble satt ut. Kampen tikket mot fulltid når the Clarets fikk tildelt frispark på midtbanen, men dette ble klarert og Brighton fosset fremover. Ben Mee skled og det var overraskende at Dean ikke blåste og ga kort til Mee.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men det hjalp ikke på stilingen og Burnley dro hjem med ett poeng. Sett i lys av kampbildet, så kom Lancashire-laget best ut av kampen og Brighton har grunn til å være frustrerte.

Brighton: Ryan, Lamptey, Webster, Veltman (Jahanbakhsh 83), Burn, White, Gross, Bissouma, Lallana, Maupay, Welbeck (Connolly 85)
Innbyttere: Steele, Connolly, Mac Allister, Jahanbakhsh, Alzate, Pröpper, Bernardo

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, Brady, Brownhill, Westwood, McNeill, Barnes (Rodriguez 70), Wood (Vydra 83)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Long, Dunne, Berg Gudmundsson, Rodriguez, Vydra, Thompson
Gule kort: Bissouma 87

Dommer: Mike Dean