Poengdeling mot Bristol City

(Burnley 0-0 Bristol): Tross overlegenhet på Turf Moor og ikke mindre enn 28 skuddforsøk på Bristol-buret ble det poengdeling på Turf Moor. Manager Brian Laws hadde all grunn til å fortvile etter sesongens første uavgjort på hjemmebane. Kampen startet nærmest med et gult kort. Unge Jay Rodriguez fikk kortet allerede etter 20 sekunder etter en sen takling på McAllister. Deretter var det mye fram og tilbake for begge lag – the Clarets mistet ballen usedvanlig ofte, uten at Bristol klarte å utnytte situasjonene.

25 minutter var spilt når noe svært så uvanlig skjer… Burnley blir tildelt et billig straffespark og kaptein Graham «Grezza» Alexander er som vanlig mannen ved krittmerket. På sitt 19. forsøk for Burnley, sender kapteinen ballen rett i David James’ venstre hånd. Turf Moor stilnet. Presset fortsatte mot pause. Kapteinen fikk nesten sin hevn noen minutter senere, Eagles og Rodriguez kjempet fremover, men også de ble stoppet av robuste David James i buret.

Etter sidebytte fortsatte de lilla- og lyseblå hvor de slapp, Eagles jobbet iherdig og skapte mye fremover – mesteparten av det som foregikk i angrepet hos hjemmelaget var det nettopp vingen som sto for. Bristol skulle etterhvert også vise at de har et spennende angrep å vise til, men på samme måte som D. James stoppet alt for Burnley, gjorde danske Brian Jensen det samme på motsatt banehalvdel.Tross de offensive byttene manager Brian Laws gjorde hjalp det lite, for kampen endte 0-0, mye, veldig mye, takket være en fantastisk veteran-keeper i Bristol-buret, David James.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Carlisle, Bikey, Alexander (Marney 62), Cork, Elliott, Iwelumo (Thompson 75), Rodriquez (Wallace 79), Eagles.
Innbyttere: Duff, Paterson, Cort, Grant
Gule kort: Rodriguez 1, Bikey 13, Thompson 75

Bristol: James, McAllister, Fontaine, Carey, Elliott, Haynes (Campbell-Ryce 56), Skuse, Riberio, Adomah, Stead, Rose.
Innbyttere: Stewart, Jonson, Clarkson, Sproule, Pitman, Gerken.
Gule kort: McAllister 37, Campbell-Ryce

Dommer: Scott Matheison
Tilskuere: 14.540

Burnley-treneren hadde naturligvis noen ord å komme med etter kampen, tross stor frustrasjon.

Det er frustrerende mer enn noe annet, vi dominerer kamper og en hver manager vil fortelle deg at så lenge de gjør det, så kommer du til å vinne mer enn du kommer til å tape, forklarer Laws. Det er ikke slik at vi ikke skaper sjanser, men noen ganger må man rose motstanderen. Vi har gjort dette til et fort (Turf Moor, red.adm), men det er veldig vanskelig å vinne hver kamp og jeg kan ikke klandre spillerne for det – noen ganger er det bare ment å være slik, avsluttet Laws.