Smakfull hevn over Coyle!

(Burnley 1-0 Bolton): To kjente fjes ankom Turf Moor i håp om videre avansement i cupen, men Burnleys hjemmebane er ikke enkel å hente poeng fra og goe’, gamle Owen Coyle og Robbie Blake måtte reise hjem i skuffelse.

Burnley startet best. Og fortsatte deretter. En strålende Chris Eagles på kanten sørget for å gjøre livet virkelig surt for tidligere Burnley-sjef, Owen Coyle og hans Bolton og vingen kunne fort ha punktert kampen allerede etter kvarteret spilt etter virkelig storspill – kun en god Bogdan, som måtte jobbe for ukelønnen sørget for å holde Bolton i kampen.

De få gangene Bolton fikk muligheten til å vise sine angrepsmuligheter var det en dyktig Burnley-keeper, Lee Grant som sørget for å holde frustrasjonen til utfordreren oppe. Det så lenge ut til å bli en målløs omgang, men i siste spilleminutt før pause var det ingen andre enn Eagles som var arkitekten, vingen legger inn mot Wade Elliott, som på halv-volley klinket til og ballen havnet bak streken. Dommeren var usikker om det var mål, eller ikke og måtte rådføre seg med assistentdommeren før avgjørelsen ble gjort og Burnleys ledelse var et faktum.

Andre omgang startet med et Bolton-press som burde ha ført til utligning av Cohen, men en fantastisk redning av Grant i målet sørget for at hjemmelaget fortsatt holdt ledelsen. The Clarets fikk etterhvert taket på spillet og skapte stadig mer, flere bytter av begge lag ble gjort, blant annet Chris Eagles som fikk stående applaus for sin enorme innsats i denne kampen.

Omgangen var preget av gode dueller, mye bra fotball og uten tvil underholdning av høy klasse som endte med at hjemmelaget sikret seg videre avansement over tidligere helter.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Bikey, Cork, Elliot, Iwelumo (Thompson 74), Rodriguez (Marney 88), Eagles (Paterson 83).

Innbyttere: Duff, Cort, Easton, Jensen

Bolton: Bogdan, Steinsson, Alonso, Ricketts, Knight, M.Davies, Klasnic (Elmander 71), Taylor, Moreno (Lee 71), Blake, Cohen.
Innbyttere: Robinson, Muamba, Holden, Petrov, Lainton.
Gule kort: Cohen 35, Davies 43

Dommer: Mark Clattenburg

Tilskuere: 17.602