Poengdeling på Turf Moor

(Burnley 1-1 Luton): Dan Potts ga gjestene en tidlig ledelse, men Burnley hevet seg virkelig utover i kampen og i annen omgang må det sies at Maniel Benson endret kampbildet og var instrumental i det som fort kunne ha blitt en overlegen seier. Det endte med 1-1 etter mål av Josh Brownhill.

Kompany sendte ut samme mannskap som i forrige kamp. Fansen lagde et leven etter boka, men på banen var det Luton som startet best. Etter fire minutter ble ballen lagt inn i feltet der Adebayo forsøkte seg på et hodestøt mot mål, som ble delvis klarert og havnet i bena på Dan Potts som klinket inn 1-0 og ga gjestene en pangstart.

Etter ti minutter spilt fikk Burnley et grep om kampen og skapte stadig mer foran Luton-målet. Maatsen (13′) og Campbell (15′) noterte seg halvsjanser, mens Burnley var ivrigst til å prøve å komme seg fremover.

I det klokken tikket mot pause kunne man konstatere at Luton gjorde en god jobb med å holde på ledelsen, til tross for at Burnley dominerte ballen i store deler av omgangen.

Annen omgang startet med et bytte der hjemmedebutant Bastien ble erstattet med debutant Manuel Benson. Noen sekunder senere sendte Maatsen (46′) kula like over mål. Benson ble synlig umiddelbart og fikk se en del til ballen de første minuttene og var deltakende i en god mulighet som gikk like for langt for Barnes (48′)

Maatsen (49′) sørget for et hjørnespark som ble lagt inn og klarert av Luton, men havnet hos Josh Brownhill (50′) som klinket til på direkten og utlignet for the Clarets! 1-1 og full jubel på Turf Moor.

Burnley presset og presset, blant annet ble Burnley muligens snuff for en straffe i det 59.minutt når Bradley angivelig brukte hånda rett foran ansiktet til keeper Horvath. Situasjonen var uoversiktlig og vanskelig å se, så det ble dermed ingen ting av protestene fra tribunen eller Burnley-spillerne.

Charlie Taylor spilte midtstopper i forrige kamp, men var på venstreback i denne, og det må sies at Taylor leverte varene like godt uavhengig av posisjonen! Barnes (64′) skremte Luton etter et herlig forarbeid av Maatsen. Minutter senere leverte Luton tre skuddforsøk på rappen og samtlige ble avverget av Burnley! For et strålende forsvarsarbeid av the Clarets!

Costelloe fikk litt juling i det 70.minutt med en albue av Adebayo, men dommeren slo seg til ro med et frispark. Ikke mange berøringer senere roet Burnley tempoet et hakk, men plutselig var det full pinne igjen. Manuel Benson noterte flere fine innlegg var hadde uten tvil en meget god debut på Turf Moor. Spesielt med sitt første skuddforsøk i det 75.minutt. I rettferdighetens navn, så fortjente vingen et mål etter oppvisningen etter innhoppet.

Burnley stresset Luton ganske bra og sikret flere hjørnespark i løpet av minuttene som fulgte. Gjestene forsvarte seg godt, men tilskuerne på Turf Moor fikk uten tvil god underholdning.

Barnes (81′) sløste (som vanlig…) bort en av de største sjansene han kunne ha fått. De påfølgende minuttene var litt mer kaotisk med lange pasninger der begge lag forsøkte å klarere ballen fra eget felt.

I det klokken tikket mot fulltid ble Ian Maatsen kåret til banens spiller og fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter. Det ble noen nervepirrende sluttminutter der Burnley jobbet iherdig for å sikre alle poengene, men det endte med poengdeling på Turf Moor.

Burnley: Muric, Maatsen, Harwood-Bellis, Roberts, Taylor, Cullen, Cork, Bastien (Benson 46), Costelloe (Vitinho 81), Barnes, Brownhill
Innbyttere: Peacock-Farrell, Dogdson, Egan-Riley, McNally, Vitinho, Benson, Phillips
Gule kort: Barnes 89, Roberts 90+4

Luton: Horvath, Bradley, Osho (Lansbury 83), Clark, Bell, Freeman (Woodrow 67), Campbell (Burke 66), Bree, Potts, Adebayo, Cornick (Morris 58)
Innbytter: Macey, Burke, Lockyer, Berry, Lansbury, Morris, Woodrow
Gule kort: Morris 65

Dommer: Darren Bond