Låner Saints-vingen Nathan Tella

23-åringen blir den ellevte spilleren som ankommer Turf Moor denne sommeren og er den tredje leiesoldaten til Vincent Kompany.

Tella startet karrieren i Arsenal, før ferden gikk til Southampton i 2017 den han gikk gradene og fikk debuten for førstelaget i the Saints’ «prosjekt restart» i 2020. Siden har det blitt 40 kamper der 33 av disse kom i Premier League. Unggutten får en trøye matchende alderen sin: 23.

Når muligheten til å komme hit dukket opp, har hodet mitt vært der siden. Jeg ønsker å spille fotball på jevnlig basis og nå har muligheten dukket og jeg er bare glad for å være her. Å spille fotball jevnlig er noe jeg har ønsket lenge, men har ikke fått spille så mye som ønsket. Når muligheten til å dra på lån dukket opp har jeg ikke tenkt på noe annet siden og er glad for å være her. Å spille jevnlig er noe jeg ikke fikk gjort i fjor og ønsker ikke å gjenta den sesongen, så dukket muligheten til å dra på lån.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg ønsker å spille regelmessig og vise hva jeg kan. Jeg pratet med familie og venner, som alle forsikret meg at dette var rett avgjørelse. Jeg ser på klubben som en Premier League-klubb. De rykket ned forrige sesong og jeg vet at ambisjonen er å sprette rett opp igjen, og jeg ønsker å spille for et lag som returnerer til Premier League.

Jeg pratet med manageren og han solgte klubben til meg. Han fortalte at han verdsetter meg som spiller og som person. Vi pratet om hvordan han så for seg mulighetene mine her som en en-til-en spiller og det var kritisk for meg. Jeg likte det og føler det var en viktig faktor til overgangen og grunn til at jeg kom hit.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg føler jeg har erfart og lært mye fra guttene i Southampton. Forhåpentligvis kan jeg bruke noe av den erfaringen i spillet og vise det her. Akkurat nå er hodet mitt fokusert på å være her. Det er bare første dag, men jeg gleder meg til å starte. Unge spillere har alltid entusiasmen og energien til å prestere så godt de kan.

Det at laget har erfarne spillere betyr at jeg kan lære fra dem og jeg ser fram til å møte dem og høre om deres erfaringer. Det er fint med erfarne spillere, men det er også fint med unge spillere som jeg antageligvis vil ha mer til felles med og kunne prate om.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg så Huddersfield-kampen og de første 45 minuttene tenkte jeg «wow, dette er ikke det Burnley jeg spilte mot tidligere». Det ser ut som et spennende lag, fullt av unge spillere og jeg er glad for å være del av det. Mine første tanker blir å vinne kamper uansett hvordan vi gjør det, vi vet at vi bare må vinne. Jeg ser fram til å være involvert (mot Watford) og Turf Moor denne sesongen.

Mitt siste besøk til Turf Moor var ikke så bra, siden vi tapte 2-0. Jeg ser for meg at fansen støtter spillerne, spesielt når de gjør det bra og det er noe jeg ser at guttene streber etter her. Det gir dem motivasjon til å kjøre på, prestere og gjøre det bra. Jeg ser virkelig fram til å sparke i gang og spille på Turf Moor.

Jeg er en spiller med mye fart, mye driblinger og liker å utfordre spillere. Å løpe mye er en del av spillet mitt og forhåpentlig is kan det produsere mål og målgivende, som igjen hjelper oss å vinne kamper, sa Tella.