Tap på Vicarage Road

(Watford 1-0 Burnley): Etter en jevn første omgang sørget Tom Cleverly for ledelse til hjemmelaget på overtid. I annen omgang forsøte Burnley gang på gang, men savnet etter en spiss ble stadig tydeligere. Josh Brownhill noterte seg flere gode sjanser, men ble Watford-keeper Bachmann hadde en god dag på jobb.

Josh Brownhill bar kapteinsbindet i denne toppkampen mellom de to Premier Leauge-lagene. Hjemmelaget startet med et høyt press og så mye til ballen i åpningsminuttene, men klarte ikke å skape stort med lærkula. Etter fem minutter snudde rollene seg og Burnley så mer til ballen og flekket tenner, men klarte ikke å skape nevneverdig.

Etter kvarteret spilt hadde ingen av lagene truet noen av keeperne og lagene begynte å bli litt bedre kjent med hverandre. Burnley kunne vise til solid ballbesittelse og midtveis i omgangen foregikk det meste foregikk på midtbanen. Etter en liten drikkepause våknet Watford og skapte noen halvsjanser, men ingen skudd på mål.

Etter halvtimen noterte Sarr (32′) seg hjemmelagets første mulighet, som han sendte over mål. Maatsen (36′) fikk et kvarthjertet skudd på Backmann, men keeperen hadde rukket både en pils og en sigarett før ballen nådde føttene hans. Fram mot pause fortsatte kampen med litt bølgespill der begge lag ville, men de store sjansene uteble. Costelloe (43′) forsøkte seg fra spennende posisjon like utenfor feltet, men sendte kula til fansen bak keeperen.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og i det første av disse ble Watford tildelt frispark, som ble klarert til innkast, som ledet til en kontring. Kula havnet hos Sarr som fant Seme, sistnevnte sendte til Tom Cleverly på løp i feltet og klinket til. Ballen gikk i hjørnet og 1-0 til Watford i det 46.minutt.

I samme situasjon ble han taklet relativt hardt og trengte behandling på sidelinjen, mens Burnley presset på. Burnley skrek for armbruk i feltet i det andre spilleminutt, men dommeren lit spillet gå og sendte lagene i garderoben like etter.

Annen omgang startet med et bytte hos Watford der målscoreren Tom Cleverly ble erstattet med Dan Gosling, mens Jack Cork erstattet Dara Costelloe. Byttet gjorde at Cork tok over kapteinsbindet og Bastien flyttet på seg til kanten.

Watford presset og jaget et tidlig mål nummer to, som resulterte i et par hjørnespark, men ingen nettkjenning. Burnley på sin side vartet opp med et godt lagspill som ledet til et fint forsøk av Brownhill (51′).

Ashley Barnes strevde litt med å tilpasse seg Kompanys spillestil og brukte mer tid på å klage til dommeren, enn å skape gode muligheter. I Barnes’ sitt forsvar, så hadde han nok rett i noen tilfeller, men det ble stadig tydeligere at Barnes sin tid i Burnley burde være forbi.

Cork sin inntreden endret kampbildet for Burnley. Bastien (57′) og Brownhill (59′) forsøkte seg, men begge sendte ballen over mål. Jay Rodriguez og Nathan Tella ble sendt utpå og erstattet Barnes og Benson. Tella fikk følgelig sin debut etter å ha blitt hentet tidligere denne uken. Like etter ble Sarr erstattet med Bayo, som også fikk sin debut.

Det nye Burnley virket å ha perioder med noen barnesykdommer, som for så vidt er forståelig med så mange nye spillere, nytt system og ny formasjon – selv om de viste spennende takter mot Huddersfield og Luton i forrige runder. I det ene øyeblikket virket de å slite litt, mens like etterpå sørger de for høyt blodtrykk for fansen. Brownhill (70′) tvang fram en kjemperedning hos Bachmann!

Vitinho erstattet Samuel Bastien rett før et hjørnespark uten at det hadde noen umiddelbar effekt.

Det siste kvarteret presset Burnley på og jaget en utligning. Bachmann mistet ballen i luften etter en duell med Jay i det 78.minutt, men ingen var på returen som falt to meter fra mål. Istedenfor ble kula klarert.

Bortefansen følte at dommeren endelig hadde en god avgjørelse i det 80.minutt når Kamara klippet ned Tella på løp mot mål og fikk direkte rødt kort. Opptrappingen var en herlig pasning av Cork til Tella, som fintet unna Kamara og fosset fremover. De ble frispark like utenfor feltet som Brownhill (82′) sendte mot hjørnet og tvang fram en sterk redning av Bachmann.

Joshn Brownhill fikk kampens første gule kort i det 84.minutt for en god takling der han traff ballen først og det har vært flere verre taklinger i løpet av kampen som gikk ustraffet hen. Til tross for å spille mot ti mann, vartet Burnley med flere dårlige pasninger som kunne ha blitt løst bedre.

Et frispark i det 88.minutt endte med innkast og et langt innkast av Connor Roberts som etter klarering og noen pasninger endte med et Vitinho-skudd (89′). I siste spilleminutt sørget Jay Rodriguez (89′) for en kjempesjanse som ble reddet mesterlig av Bachmann, men Jay var i hårfin offside.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og i det første av disse fikk Luke McNally debuten sin og erstattet Cullen. Midtstopper McNally ble satt som spiss (!). Brownhill (90+3′) sørget for en kjempesjanse like etterpå når han traff tverrleggeren etter flott forarbeid av Vitinho. McNally (90+4′ og 90+5) fikk to god mulighet fra kort hold, men skuddene havnet i Bachmann sine hansker.

Det endte med tap på Vicarage Road.

Watford: Bachmann, Gaspar, Sierralta, Cathcart, Kamara, Cleverly (Gosling 45), Kayembe, Choudhury (Kabaseie 81), Sarr (Bayo 64), Pedro (Asprilla 79), Sema
Innbyttere: Hamar, Kabaseie, Ngakia, Asprilla, Gosling, Bayo, Manaj
Gule kort: Asprilla 87
Røde kort: Kamara 80

Burnley: Muric, Maatsen, Taylor, Harwood-Bells, Roberts, Benson (Tella 62), Bastien (Vitinho 74), Cullen (McNally 90+1), Brownhill, Barnes (Rodriguez 62), Costelloe (Cork 45)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, McNally, Vitinho, Cork, Tella, Rodriguez
Gule kort: Brownhill 84