Dominerte ballen, men strevde foran mål

(Burnley 1-1 Hull): Hull tok ledelsen etter litt tvilsomt forsvarsarbeid midtveis i omgangen, men Jay rettet opp like etter halvtimen. Gjennom kampen så Burnley mye til ballen, men klarte ikke helt å gjøre noe produktivt med den.

Det startet friskt på Turf Moor der gjestene flekket tidlig med tennene, men det var Burnley og Jay Rodriguez (5′) som fikk kampens første skuddforsøk på keeper Ingram. Sistnevnte måtte i full strekk i det ballen gikk like til side for mål. Minutter senere fikk Jay (9′) en flott mulighet til å sende Burnley i føringen når Figoeiredo skled og mistet ballen like utenfor eget felt og Jay fikk fri bane, men både skrå vinkel og god redning av Ingram sørget for hjørnespark.

Tetteh klippet ned Maatsen like utenfor feltet og fikk gult kort for forseelsen. Heldigvis gikk det bra med Ian, men taklingen var stygg. Frisparket ble levert av Brownhill (12′) og traff nettaket. Burnley vartet opp med spennende fotball gang på gang og skapte en trippelsjanse etter kvarteret, men verken Vitinho, Bastien eller Cullen klarte å sette kula i nettet.

I det 25.minutt mottok Ozan Tufan et hodestøt fra Estupinan i sirkelen og satte fart mot mål. Tyrkeren fikk mye plass mellom midtstopperne og farten gjorde det vanskelig å ta han igjen, fra 16-18 meters hold kom skuddet som gikk forbi Muric i mål og 1-0 til Hull.

The Clarets fikk se mye til ballen, men ble ofte effektivt stoppet av gjestene på deres banehalvdel. Maatsen (31′) forsøkte seg på en volley som keeper reddet. To minutter senere serverte Cullen en herlig ball til Maatsen, som satte fart og fant Jay Rodriguez (33′) på løp i feltet. Jay fikk en enkel jobb med å sette kula i nettet og utlignet! 1-1 på Turf Moor.

Jay (41′) fikk muligheten til å sende Burnley føringen, men skuddet traff sideveggen. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men det ble verken flere skudd på mål eller sjanser, så da jogget lagene i garderoben. Statistikken viste at Burnley hadde 73% ballbesittelse, men slet litt med å skape mye med ballen. Pasningskvaliteten viste at 85% havnet hos rett adressat, så tallene gikk i riktig retning.

Annen omgang startet spennende der Vitinho (50′) noterte seg første målsjanse. Sayyadmanesh pådro seg en strekk i det 52.minutt og måtte byttes ut. Linjedommerne imponerte ingen ved å ikke blåse for to soleklare offside etter hverandre. Ironisk nok var skadesituasjonen en offside og kunne ha blitt unngått dersom linjedommeren gjorde jobben sin.

Harwood-Bellis viste flere ganger godt og solid forsvarsarbeid, som på mange måter kunne minne om Tarky og Collins-nivået. Hull virket fornøyd med 1-1 etter timen, noe som krevde tålmodighet fra the Clarets. Brownhill (64′) fikk en gyllen mulighet til å sende Burnley i føringen etter en strålende ball fra Jay, men traff sideveggen. Jay forsøkte seg minuttet senere, men keeper Ingram avverget.

Wilks (68′) tvang fram det som trolig var Muric sin første ordentlige redning denne sesongen. Harwood-Bellis sendte en fantastisk pasning til Benson (74′) som ikke fikk kontroll på ballen i det som trolig hadde blitt sesongens pasning. Hull fortsatte å drøye tiden gang på gang, uten at dommeren reagerte, til Burnley-fansens store frustrasjon.

Med seks minutter igjen ble Barnes sendt utpå og Burnley-presset mot Hull fortsatte. Benson (86′) noterte seg siste mulighet før fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter. The Clarets ga alt og forsøkte å finne vinnermålet, men Hull var kyniske og gode i forsvar så det endte med poengdeling på Turf Moor. Harwood-Bellis ble kåret til banens spiller og vel fortjent for unggutten som hadde en stor kamp i forsvar.

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Maatsen (Tella 65), Cullen, Cork, Brownhill, Bastien (Benson 65), Vitinho, Rodriguez (Barnes 82)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, McNally, Benson, Costelloe, Tella, Barnes
Gule kort: Brownhill 89

Hull: Ingram, Elder, Greaves, Figoeiredo, Coyle, Slater, A.Jones, Tetteh (Wilks 63), Tufan (Cannon 76), Sayyadmanesh (Williams 55), Estupinan (Covil 76)
Innbyttere: Baxter, McLoughlin, Cannon, Jones, Covil, Wilks, Williams
Gule kort: Tetteh 10, Jones 67, Elder 90+5

Tilskuere: 18.209