Premier League-eventyret er over

(Burnley 1-2 Newcastle): Callum Wilson sørget for to mål, før Cornet ga Burnley et håp 20 minutter før fulltid. The Clarets prøvde og prøvde, men klarte aldri å finne nettet for annen gang. Det blir the Championship for the Clarets neste sesong.

Jackson gjorde ingen endringer i lagoppstillingen og sendte ut samme mannskap som sikret poeng mot Aston Villa. Det skjedde ikke så veldig mye i åpningsminuttene på Turf Moor, foruten en skade på Joelinton i det 6.minutt. Etter noen minutter med behandling, måtte fan-favoritten av banen på båre og ble byttet ut med Murphy.

Guimaraes (16′) tvang fram et hjørnespark fra Cllis og fra flagget klarte Collins den idiotiske bragden å dra ut hånda for å slå ballen! Dommeren gikk bort til skjermen og var tydelig i sin avgjørelse; straffe. Callum Wilson (19′) gjorde ingen feil fra straffemerket. 1-0 til Newcastle.

Burnley prøvde å svare ved et par anledninger, men manglet den siste kvaliteten i den avgjørende fasen til å kunne finne nettmaskene. McNeil (38′) noterte seg Burnleys første skudd retning mål, men ballen gikk like over tverrleggeren. Klokken tikket mot pause og i det siste minuttet før fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter fyrte McNeil (45′) av et skudd på Dubravka.

Cornet ble dratt ned av Lascelles i det 45.minutt, samtidig falt forsvareren på Cornet. Litt behandling senere og angriperen var på bena igjen, men det var noen nervøse øyeblikk. Saint-Maximin (45+2′) tvang fram en sterk redning fra Pope og noen minutter senere jogget lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et offensivt bytte for Burnley der Roberts ble byttet ut med Weghorst. To minutter etter avspark ble Tarkowski sparket i kneet av Guimaraes og igjen ble det litt bekymringer i Clarets-leiren, men heldigvis klarte midtstopperen å riste av seg smellen og fortsatte kampen.

I det 59.minutt økte Newcastle ledelsen når Almiron fant Saint-Maximin på kanten, som sendte en fin stikker til en fullstendig umarkert Callum Wilson. Spissen hadde følgelig ikke noen vansker med å sette inn ballen fra kort hold. 2-0 til gjestene.

I det 68.minutt presset Burnley og Collins la inn i feltet til Maxwell Cornet. Skudd nummer en ble reddet fint av Dubravka, men returen klarte han ikke å gjøre noe med og dermed reduserte Burnley. 1-2 på Turf Moor. Samme mann fikk en fin mulighet til å øke ledelsen i det 75.minutt, men Lascelles avverget i siste liten.

Wout Weghorst (79′) fikk en kjempemulighet til å redusere på Turf Moor etter et herlig innlegg fra Barnes, men skuddet like til side for mål. Cork (80′), et McNeil-frispark (82′) resulterte i tre hjørnespark og skapte god stemning blant hjemmefansen. Sluttminuttene var særdeles nervøse og spennende.

Cornet (87′) tvang fram en sterk redning fra Dubravka og fjerdedommerne la til fire tilleggsminutter kort tid senere. Kampens siste mulighet kom fra Cornet (90+3′) og like før dommeren blåste av kampen, så kom nyheten at Leeds hadde tatt ledelsen mot ni-manns Brentford. Dermed var nedrykket et faktum.

Burnley: Pope, Robert (Weghorst 46), Collins, Tarkowski, Long, Taylor, McNeil, Brownhill (Lennon 72), Cork, Barnes, Cornet
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Dodgson, Thomas, Costelloe, Lennon, Stephens, McGlynn, Weghorst
Gule kort: Tarkowski 65

Newcastle: Dubravka, Targett, Burn, Lascelles, Trippier, Joelinton (Murphy 10), Guimaraes, Longstaff, Saint-Maximin (Wood 71), Wilson, Almiron (Ritchie 88)
Innbyttere: Darlov, Dummett, Fernandez, Krafth, Scharr, Fraser, Murphy, Ritchie, Gayle, Wood