Sterkt, viktig, men frustrerende poeng

(Aston Villa 1-1 Burnley): Keeperne og spesielt Pope storspilte i en kamp der begge lag fikk ett mål hver. Dommeren må trekkes fram som kampens store skuffelse med flere regelrett horrible avgjørelser. Det hele avgjøres på søndag der kun målforskjellen skiller Burnley og Leeds. Med 20 mål i forskjell er Burnley over Leeds, men nå vil alle poeng telle.

James Tarkowski var tilbake i lagoppstillingen for the Clarets og tok tilbake kapteinsbindet etter å ha vært ute med skade. Villa på sin side byttet ut fire spillere og hadde muligens søndagens oppgjør mot titteljagende Manchester City i tankene. Burnley trengte ett poeng for å klatre over Leeds og på trygg grunn, noe de i praksis hadde ved kampstart (uavgjort).

Burnley fulgte opp formasjonen fra forrige kamp med tre midtstoppere og Taylor/Roberts som vingbacker. Oppgjøret startet med et forventet Villa-press og det var en litt nervøs stemning blant Burnley-spillerne utpå gresset.

Burnley kom til noen halvsjanser etterhvert som minuttene tikket med NcNeil (4′), men de store målsjansene uteble og Villa hadde et lite overtak. Barnes (6′) og Cork (12′) kunne anse seg heldige for å ikke ha pådratt seg kort innledningsvis. Clarets-forsvaret jobbet godt og McGinn (16′) noterte seg kampens første skudd på mål som Pope avverget mesterlig.

McNeil gjorde alt rett i det 20.minutt med et skudd fra 18 meter som ville testet Martinez, men Cash fikk skallet kula til hjørnespark i siste liten. Barnes og Mings var ikke de beste venner på banen og hadde sine uenigheter. Cash (25′), Buendia (28′) og McGinn (30′) prøvde seg, men nok en gang var Nick Pope den store helten.

Dommer Paul Tierney var ikke den mest populære på banen og hadde et par avgjørelser som fikk begge lag sine fans til å applaudere ironisk. Mot slutten av omgangen fikk Burnley se litt mer til ballen, men manglet kvaliteten til å skape noe. Et spørsmål som dukket opp stadig oftere i løpet av omgangen, var hvorfor Barnes ble valgt foran Weghorst.

Men for en måte å svare kritikerne på!

I det 43.minutt ble Cornet klippet ned av Buendia i feltet og dommeren var ikke i tvil! Straffe til Burnley! Ashley Barnes stilte seg opp foran krittmerket og nervene bak målet kunne føles og kjennes på. Fire raske skritt og skudd i nedre venstre hjørne. Keeper kastet seg mot høyre! Burnley var i føringen og levde håpet i beste velgående. 1-0 til Burnley!

Annen omgang startet med et Villa-press og McGinn sendte en lang pasning i Burnley-feltet. Collins forsøkte å klarere, men Emi Buendia fikk løpe fritt og umarkert før kan klinket til kula på en herlig volley og dermed sto det 1-1 på Villa Park i det 48.minutt.

Dommeren fortsatte med sine tvilsomme avgjørelser.. Watkins duellerte med Long, og førstnevnte snublet i egne bein – Long fikk gult for saken. Luiz klippet ned Brwnhill kort tid senere, en soleklar kort-situasjon, men dommeren reagerte ikke..

I det 69.minutt gikk et Burnley-frispark i armen på Dinge. VAR sjekket situasjonen, men fant ut at det ikke var straffe. Konsistensen aften, spesielt sett i lys av straffen som gikk i mot Barnes i forrige kamp. Dommerne hadde ikke en god dag på jobb.

Watkins (73′) tvang fram nok en kjemperedning fra Pope før han ble byttet ut med tidligere Burnley-spissen Danny Ings. Så å si i sin første ballberøring sørget Ings (77′) nesten for 2-1, men skuddet gikk like til siden. Burnley svarte med å sende utpå Aaron Lennon.

Pope vartet med nok en kjemperedning når Traore (79′) prøvde seg minutter senere. Inbytter Weghorst (85′) fikk trolig sesongens største mulighet til å sette inn 2-1, men Tyrone Mings reddet i siste liten. Lennon (85′) fulgte opp med et skudd fra avstand og denne gang måtte Martinez varte opp med en kjemperedning. McGinn (87′), Coutinho (87′), Ings (88′) og Cash (90′) forsøkte seg rett før fjerdedommeren signaliserte fire tilleggsminutter.

I det første tilleggsminuttet gikk Lowton inn i duell med Chambers og dommeren dro fram det røde kortet. Fullstendig håpløs avgjørelse da Lowton traff ballen først før bena traff hverandre. Trolig sesongens strengeste røde kort for Burnley. Minuttet senere var det Buendia sin tur til å klippe ned Cork – men det ble ingen kort.

Det skjedde ikke så mye mer fram til mannen som fortjente å bli skutt blåste av kampen. I kampene rundt så snudde Everton fra 0-2 til 3-2 og sikret PL-billetten for neste sesong, mens Burnley klatret – som nevnt innledningsvis – over Leeds. Det hele avgjøres på søndag der Brentford tar i mot Leeds og Burnley tar imot Newcastle.

A.Villa: Martinez, Cash, Chambers, Mings, Dinge, Ramsey (Coutinho 71), Douglas Luiz, McGinn, Buendia, Watkins (Ings 77), Chukwuemeka (Traore 56)
Innbyttere: Olsen, Feeney, Iroegbunam, Young, Coutinho, Nakamba, Sanson, Traore, Ings

Burnley: Pope, Taylor, Tarkowski, Collins, Long, Roberts, McNeil (Lennon 78), Cork, Brownhill, Barnes (Weghorst 71), Cornet (Lennon 84)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Dodgson, Lowton, Costelloe, Lennon, Stephens, Weghorst
Gule kort: Long 54
Rødt kort: Lowton 90+1