Tapte mot Spurs

(Tottenham 1-0 Burnley): Spurs fikk en billig straffe på overtid i første omgang som fikk mange til å klø seg i hodet, og Kane satte inn kampens eneste mål. Burnley prøvde å svare etter sidebytte der Barnes kom nærmest med et skudd i stolpen, men det endte med tap i London.

The Clarets måtte klare seg uten både Tarkowski og Mee. Skader på Westwood, Gudmundsson, Vydra og Rodriguez førte til at hele fem unge spillere var å se på benken. Oppgjøret i London skulle til å bli en kamp om overlevelse vs. Champions League-spill.

Burnley startet med en blanding av 5-3-2 og 5-4-1 formasjon. Hjemmelaget startet offensivt og fikk se mye til ballen. Kane (2′, 12′ og 16′), Son (11′), Davies (14′) og Royal (17′) skapte problemer og Collins må trekkes fram som en bauta som tok ansvar i Burnley-forsvar som ble godt presset av Tottenham.

Taylor kom til Burnleys første innlegg mot Lloris i det 18.minutt som Spurs ryddet opp uten nevneverdige utfordringer. Midtveis i første omgang fikk Burnley se litt mer til ballen og Burnley skapte muligheter ved McNeil (24′) og Cornet (28′). Sistnevnte testet Lloris ordentlig for første gang og keeperen vartet opp med en sterk redning.

I det 34.minutt var Cornet liggende nede etter en uheldig arm i ansiktet fra Sanchez, riktignok ikke med vilje, men Cornet måtte lappes sammen av helsepersonell for å hindre videre blødning. Fram mot pause var ikke intensiteten like høy hos hjemmelaget, selv om de presset godt. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Kane (48′) notere seg en stor sjanse. I det 49.minutt fikk Barnes ball i armen, kampen ble stoppet og dommer Friend jogget bort til skjermen på sidelinjen. Ikke overraskende ble det straffe. Harry Kane (52′) gjorde ingen feil fra straffemerket og 1-0 til Tottenham.

Etter sidebytte var Burnley på hugget og startet best. Det tok litt over ett minutt før Burnley ble tildelt frispark på kanten. Brownhill la inn kula og fant hodet til Kevin Long (47′) som sendte ballen like til side for mål. Collins (49′) fulgte opp med å sende ballen over mål på det neste frisparket. Kane (57′) kunne ha økt ledelsen, men sendte skuddet over.

Ashley Barnes hadde ikke hellet med deg i det 61.minutt når han sendte kula rett i stolpen fra 25 meter! Lloris’ lange armer hadde ikke mulighet til å nå ballen heller.

Bentacur (63′) og Son (65′) noterte seg fine muligheter kort tid senere. Etter litt tennis, var det tid for friske bein i London. Weghorst og Lennon erstattet Barnes og Lowton.

Nick Pope fortsatte å levere enorme redninger når keeperen hindret Son (81′). Med Burnley-øyne spilte Tottenham litt mer kynisk ut kampen med tidsbruk og sikre seg litt billige frispark Tiden gikk og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Nick Pope ble kåret til banens spiller, velfortjent anerkjennelse for keeperen. Det må sies at Collins også var en sterk kandidat.

Tottenham: Lloris, Sanchez, Dier, Davies, Royal (Rodon 89), Højbjerg, Bentacur, Sessegnon, Moura (Kulusevski 78), Kane, Son
Innbyttere: Austin, Gollini, Rodon, Bergwijn, Craig, Kulusevski, White, Winks, Scarlett
Gule kort: Moura 49, Lloris 85, Kulusevski 90+3

Burnley: Pope, Taylor, Long, Collins, Roberts, Lowton (Lennon 77), Cornet, Brownhill, Cork, McNeil, Barnes (Weghorst 77)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Dodgson, Thomas, Costelloe, Lennon, Mancini, McGlynn, Weghorst