Pressemelding: Burnley FC går med overskudd

Det har vært turbulente tider for the Clarets etter nedrykket fra Premier League for to år siden, men takket være salget av Jay Rodriguez i sommer melder klubben om et overskudd på £3.16m.

Foto: BurnleyFC.com

Klubben fikk et driftsresultat på $4.4m i underskudd, men salget av Jay Rodriguez til Southampton gjorde at the Clarets fikk nok midler til å kunne investere pengene i laget. Salget av spilleren førte til at Burnley kunne skryte av å ha tjent rekordstore £8.5m.

Salget av denne spilleren var hjørnesteinen til vår balanse. Til tross for at klubben fikk et negativt driftsresultat, ble pengene vi fikk inn for salget av Jay Rodriguez konvertert til overskudd og gir grunnlag for 2012/13.

– Ser vi frem i tid, vil reduskjonen av inntektene i 2012/13 og 2013/14, når fallskjermpengene fra Premier League tar slutt og Football League Financial Fair Play-reglementet innføres, betyr det at vi må planlegge for fremtiden og handle deretter slik at vi opererer i henhold til regelen og inntektene vi skaper.

Styret er ekte Clarets-fans og er forpliktet til å støtte laget og manageren som vil gi oss best mulig sjanse til å oppnå suksessen klubben fortjener, lød predssemeldingen fra generalforsamlingen.

Lønnskostnadene ble redusert med rundt £2.5m (fra nesten £19m til under £17m), men turnoveren ble minket med £4m til £23m – mye grunnet ytterligere kutt i fallskjermpengene fra PL og færre tilskuere. Ytterligere jobb med å redusere lønnskostnadene vil fortsette, men styret forteller i deres årlige rapport at målet å leve innenfor rammene og samtidig gi manageren de nødvendige ressursene for å konkurrere i Championship.