Dyche om Treacy og Trippier

Når en ny manager ankommer starer alle på blanke ark og tilfellet Keith Treacy er akkurat slik, etter å ha mistet formen under Eddie Howe og havnet bakover i rekkene, ser Sean Dyche fram til å jobbe med vingen og åpner døren for førstelagsspill.

De lilla- og lyseblå har god konkurranse om plassene og det er naturlig at ikke alle får spille, noe blant annet Keith Treacy har fått kjenne på kroppen. Etter å ha blitt skøvet bakover under daværende manager Howe med kun en kamp fra start og en fra benken, ga manager Dyche 24-åringen like så greit 90 mintter mot Rochdale i torsdagens treningskamp.

Keith er en pågående prosess, han har manglet form og det har vi jobbet med, forklarte Dyche.Jeg har snakket med han ved flere anledninger og han har helt klart noe å tilby – i likhet med mange andre. Veien til det vi vil kalle første-lagsform vil kun hjelpe han og laget – håper vi – og det er planen.

Nylig ble det spilt en treningskamp der Dyche lot samtlige førstelagsspillere som ikke fikk delta mot Charlton, spille. En slik ordning er ikke bare givende for spillerne, men også ledelsen som får en bedre mulighet til å kartlegge formen og ferdighetene til hver enkelt spiller.

Det er viktig at vi ser på arbeidet til hele laget, ikke bare førstelaget som er der ute fordi alle har en rolle å spille. Jeg liker verdien av å ha en tropp med spillere og det var passende for dem å vise hva de tar til seg og hva de håper på, men samtidig er det en mulighet for oss å se nærmere på noen av dem. Vi kjenner til flere av dem etter å ha vært her en stund, men det er viktig for oss å se dem på banen og kartlegge.

Burnley anket nylig Kieran Trippiers røde kort mot Charlton, noe Dyche & co fikk avslag på og som følgelig er skuffende foe de lilla- og lyseblå.

Det var veldig skuffende. Jeg mener vi hadde en god mulighet til å anke og jeg tviler på at de har sett på bevisene og tatt rett avgjørelse, men jeg mener det er feil dom. Jeg fikk gode råd i denne saken og lar ikke slike tilfeller gli gjennom fingrene og snakket med mange forskjellige som jobber med dette og samtlige mente vi hadde en god sak.

Jeg er veldig skuffet over det og over avgjørelsene vi har hatt imot oss de siste par kampene. Innflytelser utenom har påvirket de siste to kampene og vi håper at det samme ikke vil skje denne helgen og håper at alt blir avgjort av egen innsats, avsluttet manageren.