Pressemelding: Eddie Howe

Burnley FC bekrefter idag at klubben har kommet til enighet om kompensasjon ved en eventuell overgang for Eddie Howe og hans assistent, Jason Tindall. Howe og Tindall reiser til Lancashire denne helgen for å forhandle om sine personlige vilkår, lyder pressemeldingen fra klubbens offisielle hjemmeside.

Det var etter 2-1-tapet for Colchester at 33-åringen uttalte til media at han var på vei til Lancashire for å fullføre forhandlingene og antageligvis bli presentert som ny trener etter QPR-kampen.

– Jeg kommer til å reise til Burnley imorgen og forhåpentligvis fullføre tingene, sa Howe som uten tvil var preget av det som nå kan skje i hans liv; det er ekstremt vanskelig, mesteparten av karrieren min har jeg tilbrakt her og jeg elsker klubben dypt, men jeg følte at dette var en mulighet som var for god til å avslå.

Den unge manageren er usikker på når han kommer offisielt til å bli utnevnt som ny sjef for Burnley, men var skuffet over at laget gikk på tap i det som kan ha vært hans siste kamp som sjef for Bournemouth.

– Min prioritet for øyeblikket er å tenke på dagens tap, det sårer, vet du.. Vi ville vinne denne kampen, vi ville prøve og forlate med stil, men uheldigvis ville det ikke slik, fortsatte Howe som måtte holde tårene tilbake under intervjuet, Burnley er et lag som var i Premier League forrige sesong – en veldig, veldig vanskelig avgjørelse og veldig vanskelig å forlate disse spillerne og denne klubbens fans.

– Jeg sa nei til to klubber på tirsdag (Crystal Palace og Charlton) og så kom Burnley på banen to dager etter, jeg følte bare at det var en for god mulighet til å si nei til.