Ranket til slutt

(Brentford 2-0 Burnley): Det ble en underholdende kamp i vest-London med to lag som ville fremover. Vi måtte vente til helt til slutt før målene kom, men det ble dramatisk; mål, rødt kort, straffe og nytt mål. Nok en viktig mulighet til å klatre opp av bunnstriden gikk til spille.

Kampen bød på en retur for James Tarkowski som forlot Brentford i 2016, noe fansen markerte med å bue når Tarky sparket sin første pasning. Mbuemo (6′) var første til å skape en god mulighet som gikk over mål. Burnley svarte med å presse Brentford og vartet opp med flere spennende muligheter og påfølgende hjørnespark. Innen kvarteret var spilt hadde Burnley sløst bort fire hjørnespark.

Foto: BurnleyFC.com

Christian Eriksen (15′) sørget for kampens første store mulighet med et skudd mot nedre hjørne, men Pope sine lange armer var på ballen og reddet mesterlig. Cornet (23′) fulgte opp med et skudd like utenfor. Fram mot halvtimen bød lagene på underholdning og det var spennende på begge sider av banen.

Burnley ville ha straffe når Pinnock og Cornet viklet bena sammen i feltet, men dommeren lot seg ikke imponere. Angivelig sjekket VAR situasjonen uten noen innsigelser på avgjørelsen.

Foto: BurnleyFC.com

McNeil (34′) noterte seg en kjempemulighet men bommet nærmest på en åpen låvedør. At Premier League-dommerne har noe i mot Burnley er vel ingen nyhet, men det toppet seg når Pinnock regelrett overfalt og holdt igjen Weghorst i en duell, men fikk frispark imot seg…! Det ble ikke noe bedre når Christian Eriksen gjennomførte en profesjonell og kynisk feil på Lennon ved å holde igjen hurtigtoget, dommeren ga frispark i en situasjon som kvalifiserte til gult kort.

Mbuemo (44′) kunne ha sendt hjemmelaget i føringen etter et flott forarbeid av Eriksen, men James Tarkowski reddet på streken. To tilleggsminutter senere ble lagene sendt i garderoben.

Foto: BurnleyFC.com

Etter sidebytte tok det et par minutter før pulsen spratt litt på tribunen når Canos (52′) forsøkte seg fra kort hold. Janelt (63′) skremte litt også før Jay Rodriguez erstattet Weghorst. Cornet (69′) og Rodriguez (76′) noterte seg begge gode sjanser, samtidig som de var solide i forsvar.

I det 85.minutt leverte Eriksen en herlig pasning i feltet til Ivan Toney som skallet inn 1-0 til hjemmelaget. Målet betød mye for spissen som rev av trøya og flekset muskler og fikk kort for anledningen.

Dramatikken skulle heves et hakk i tilleggsminuttene når Nathan Collins dyttet Toney overende og fikk et direkte rødt kort. Prikken over i’en ble straffe til Brentford, som Ivan Toney tok selv. Ingen feil for spissen og 2-0 (90+2′)

Brentford: Raya, Ajer, Jansson, Pinnock, Henry, Eriksen, Nørgaard (Jensen 80), Janelt, Mbeumo (Onyeka 90), Canos (Wissa 74) , Toney
Innbyttere: Lössl, Sørensen, Roerselv, Zanka, Baptiste, Ghoddos, Jensen, Onyeka, Wissa
Gule kort: Toney 86

Burnley: Pope, Taylor, Tarkowski, Collins, Roberts, McNeil, Brownhill, Westwood, Lennon, Weghorst (67′), Cornet
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Thomas, Cork, Stephens, Barnes, Rodriguez
Gule kort: Tarkowski 89
Rødt kort: Collins 90+1