Raknet fullstendig på åtte minutter

(Burnley 0-4 Chelsea): Burnley leverte en positiv første omgang, men i løpet av åtte minutter etter sidebytte raknet det fullstendig for the Clarets.

Burnley måtte klare seg uten kaptein Ben Mee som ble erstattet av unge Nathan Collins, mens James Tarkowski vikarierte som kaptein. Chelsea hadde noen bytter fra cup-kampen mot Liverpool, men stilte uansett opp med et stjernespekket lag. Alle kampene i Premier League skal starte med solidarisk ett minutts applaus for Ukraina, mens dette pågikk svarte Chelsea-fansen med å synge navnet til Roman Abramovitsj..

Som forventet var London-laget farligst fra start og ville rette opp cup-tapet, men ble møtt av solid innsats fra Clarets-forsvaret. James (5′) var først ute til å vise hva som var i vente, selv om Burnley tvang fram både hjørnespark og frispark i løpet av det første kvarteret.

James (14′), Weghorst (16′), Roberts (18′) og Rüdriger (18′) sørget for god stemning med spennende muligheter. Etter litt fram og tilbake med påfølgende halvsjanser, fikk Dwight McNeil (29′) en gedigen mulighet til å sende the Clarets i føringen. Det startet med en regelrett elendig innlegg av Westwood mot Mendy, som fulgte opp med en enda verre boksing av ballen. Kula landet i bena på McNeil som klarte kunststykket å bomme på åpent mål..

Burnley var farlige på høyrekanten der Taylor og Lennon sørget for å gjøre livet surt for gjestene, mens Roberts periodevis også viste hva som bor i han. Chelsea så mest til ballen, men det var hjemmelaget som sørget for å gi seg en mulighet på dødballer. Tre hjørnespark i løpet av kort tid sørget for god stemning på Turf Moor. McNeil leverte en positiv første omgang med fine løp og finter, men innleggene var ikke like presise.

Rett før pausen og det ene tilleggsminuttet fikk Jorginho (45′) en kjempemulighet som ledet til to hjørnespark der Burnley forsvarte seg godt. Dommeren blåste av omgangen og lagene trasket i garderoben. Det var god stemning blant Burnley-spillerne.

Så skjedde det noe.

To minutter etter sidebytte sendte Chaloba ballen opp mot Reece James som danset seg forbi Dwight McNeil – to ganger – før han sende en salve i hjørnet. Pope var sjanseløs og 1-0 til gjestene. Dominoeffekten startet og Burnley raknet fullstendig.

I det 52.minutt ristet Pulisic av seg Charlie Taylor på kanten før han lobbe ballen pent mot Kai Havertz på bakerste stolpe. Tyskeren lot seg ikke be to ganger og nikket inn 2-0. Flott mål og flott forarbeid. 2-0.

To minutter senere igjen var døren nok en gang åpen for Chelsea. Denne gang var det Reece James som sendte en blanding av pasning og skudd mot feltet til en fullstendig umarkert Kai Havertz som kranglet ballen i et åpent mål. 3-0 i det 54.minutt.

Burnley hadde lite å stille opp med og det var tydelig at tre kjappe slo ut pusten av dem, så da ble Maxwell Cornet satt inn like etter timen. Ivorianeren var en frisk pust og bidro til å skape litt fremover blant et eller tafatt Burnley-lag, men det ble ingen mål av det.

I det 68.minutt sørget Christian Pulisic for å punktere kampen sette spikeren i kisten. Saul fosset langs venstre og la inn kula, Tarkowski klarte å få en fot på ballen, men returen havnet hos amerikaneren som på enkelt vis kunne trille ballen i nettet for fjerde gang. 4-0 var et faktum.

Cornet forsøkte seg på en frekk en etter å ha vært litt lett på foten i duell med Chalobah, men dommeren lot seg ikke imponere og vinket spillet videre. Chelsea fortsatte å dominere ballen og virket å være fornøyd med de fire målene etter at fire tilleggsminutter var spilt.

Burnley: Pope, Roberts, Collins, Tarkowski, Taylor, Lennon, Brownhill, Westwood, McNeil, Rodriguez (Cornet 64), Weghorst (Barnes 78)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Cornet, Long, Lowton, Thomas, Cork, Barnes, Richardson
Gule kort: Barnes 84, Westwood 88

Chelsea: Mendy, Chalobah, Silva, Rüdriger, James (Kovacic 71), Kante (Reece James 71), Jorginho, Saul, Mount (Werner 77), Havertz, Pulisic
Chelsea: Arrizabalaga, Christensen, Sarr, Kenedy, Kovacic, Loftus-Cheek, Ziyech, Lukaku, Werner