Innbytterne vant oppgjøret

(Burnley 0-2 Leicester): Første omgang bød på en heroisk Nick Pope i mål, et annullert mål for Cornet og Ben Mee ble skadet. Fansen måtte vente til slutten av kampen før jubelen kunne slippes løs når innbytterne Maddison og Vardy sørget for seier en fortjent til Leicester.

Burnley måtte klare seg uten skadde Pieters som ble erstattet Taylor, mens Cornet var tilbake i varmen igjen og erstattet Rodriguez. Leicester har slitt på bortebane i det siste, mens Burnley har funnet tilbake til vinner-mentaliteten som har vært fraværende første halvdel av sesongen.

Det startet friskt på Turf Moor med to aktive lag som kjempet om ballen og begge strevde litt med å levere presise pasninger i overgangene. Tielemans (5′) og Ndidi (7′) var de første til å forsøkte seg fra avstand uten å true Pope nevneverdig.

Leicester fikk etterhvert et lite grep om kampen og Pereira (8′) tvang fram en god redning av Pope. Daka (18′) var neste som tvang fram en sterk redning av Pope, denne gang etter svakt forsvarsarbeid.

Aaron Lennon vartet opp med strålende tilrettelegging når han lurte seg unna to Leicester-spillere før han la inn i feltet til Maxwell Cornet (19′) som enkelt kunne tappe ballen i mål. Målet ble ikke stående da Cornet var i en bitteliten fot i offside.

Oppgjøret fikk etterhvert et fysisk preg med harde dueller. Ben Mee pådro seg en smell i duell med Daka i det 21.minutt. Kapteinen trengte litt behandling og var tydelig ukomfortabel og smerteplaget på gresset, men klarte å fortsette. Weghorst fikk også en smell kort tid senere, men klarte å riste av seg smellen og svarte med å tvinge fram et hjørnespark i det 28.minutt.

I det 39.minutt klarte ikke Ben Mee å spille lenger og ble byttet ut med Nathan Collins. James Tarkowski tok over kapteinsbindet. Barnes (41′) vartet opp med en kjempesjanse, men NIck Pope vartet opp med en fenomenal refleks av avverget et 99% sikkert mål. Fantastisk redning av keeperen.

I påfølgende situasjon avverget Charlie Taylor nok en stor mulighet for gjestene og ble klippet ned i samme slengen. Det skapte noen reaksjoner både på banen og utenfor og resulterte i et gult kort til Ian Woan (43′). Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før kampen ble blåst av og lagene ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet med et bytte for Leicester der Lookman erstattet Pereira. Burnley var først ute til å teste Kasper Schmeichel med et skudd fra skrått hold av Roberts (49′). Wilfred Ndidi (53′) ga bort et fullstendig unødvendig frispark ved hjørneflagget som ble klarert og plutselig var Harvey Barnes på løp mot Nick Pope. Aaron Lennon tok 70-meteres spurten fra Leicester-feltet til utkanten av eget felt og ryddet opp. Respekt!

Weghorst kranglet til seg et gult kort når Leicester fikk et billig frispark like utenfor 16-meteren. Gjestene fikk ikke mindre enn tre skuddforsøk som alle gikk i heroiske Clarets-spillere som på sin side forsvarte med nebb og klør.

Cornet (68′) brant en god mulighet, som på mange måter oppsummerte kampen for ivorianeren, så da ble Jay sendt utpå. Brendan Rodgers svarte med å bytte ut Daka og Tielemans med Vardy og Maddison. Noe overraskende at Tielemans ble byttet ut, for belgieren hadde levert en strålende kamp.

Til tross for Leicesters offensive bytter, så var Burnley farligst når McNeil (73′) og Tarkowski (74′) forsøkte seg. Dommeren fortsatte å være upopulær og Dyche kunne ikke annet enn å smile i frustrasjon og ta seg en slurk vann når et soleklart innkast til Burnley gikk til gjestene.

Vardy (77′) tok en Ashley Barnes og siktet på noen måker på taket av Turf Moor. Spissen toppet upopulær-listen når han regelrett kastet seg i bakken i full smerte og ville ha straffe etter en minimal kontakt. Barnes (81′) testet Nick Pope nok en gang og nok en gang vartet sisteskansen med en kjemperedning og hjørnespark til gjestene.

Maddison leverte fra flagget, Burnley klarerte og ballen havnet hos Schmeichel som sendte ballen tilbake. Vardy tok med seg kula og sendte til James Maddison som klinket til og fant en liten luke mellom Pope og stanga. 1-0 til Leicester i det 82.minutt. Wout Weghorst fikk en kjempemulighet til å utligne i det 83.minutt og var centimeter unna.

Med tre minutter igjen av kampen ble Westwood erstattet av Ashley Barnes. Det hjalp lite når innbytter nummer to, Jamie Vardy sørget for å øke ledelsen til 2-0 fra kort hold i det 89.minutt.

Tre tilleggsminutt senere var elendigheten over. En skuffende prestasjon av the Clarets selv om det var noen spennende individuelle prestasjoner. Burnley ga fra seg en gyllen mulighet til å klatre ut av bunnstriden – selv med poengdeling.

Burnley: Pope, Roberts, Mee (Collins 39), Tarkowski, Taylor, Lennon, Brownhill, Westwood (Barnes 87), McNeil, Weghorst, Cornet (Rodriguez 70)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Long, Lowton, Cork, Barnes, Richardson, Rodriguez
Gule kort: Weghorst 57

Leicester: Schmeichel, Pereira (Lookman 46), Amartey, Soyuncu, Thomas, Tielemans (Maddison 71), Ndidi, Dewsbury-Hall, Albrighton, Daka (Vardy 71), Barnes
Innbyttere: Ward, Vestergaard, Choudhury, Maddison, Mendy, Iheanacho, Lookman, Perez, Vardy
Gule kort: Dewsbury-Hall 90+1