Reaksjoner etter City-tapet

The Clarets klarte ikke å sikre noe godt resultat mot serieleder Manchester City som leder serien med god grunn, men det var straffesituasjonen rundt halvtimen som irriterte både sjefen og James Tarkowski mest. 

Foto: BurnleyFC.com

Manchester City gikk sikret sin ellevte strake seier og så seg ikke tilbake når Sergio Aguero sendte de lyseblå i føringen etter halvtimen, men hendelsen som ga City straffen fikk sjefen til å reagere. Bernado Silva hadde minimal kontakt med Nick Pope, men gjorde det meste ut av situasjonen som fikk dommeren til å peke på straffemerket.

– Jeg var fornøyd med våre aspekter av kampen, forklarte Dyche. Dette er antageligvis så vanskelig sted som man kan besøke for øyeblikket og vi hadde et par nesten-øyeblikk, men så er det en straffesituasjon som er vanskelig å tolke for alle. Vi hadde en lignende situasjon forrige uke der Chris Wood hadde mer kontakt uten å få noe, enn denne situasjonen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Hvis jeg spilte ball i hagen med gutten min, så ville han ikke falt på den måten for å si det slik. Jeg er lei av å snakke om simulering og vet ikke hvorfor det kalles slik, når det er juks. Det er en berøring og problemet er at reglene sier at når det er berøring så må det gis straffe. Jeg er ikke sikker på om dommeren ser det eller ikke, for jeg måtte se det om igjen tre eller fire ganger, men det er fysisk umulig at den berøringen får deg til å hoppe slik i luften. Det er i seg selv en ferdighet å sprette slik etter en såpass liten berøring. 

– Man trenger små avbrekk i løpet av en kamp, men vi fikk egentlig ingen i dette oppgjøret. Vi mistet Sam på grunn av magen, men det er ikke noe alvorlig og når Woody kjente hamstringen så ville vi få han av banen raskest mulig før skaden ble større. Bortsett fra straffen så gjorde de noen endringen og det må man forvente, spesielt her. I annen omgang jevnet vi det litt ut, men så økte de presset og da ble det vanskelig for oss. De gjorde noen bytter som ikke akkurat var dårlige.

Foto: BurnleyFC.com

– Det viktigste for meg at vi fortsetter å utvikles som gruppe. Vår organisering var god og energien vår var bra, men noen ganger må vi bryte den mentaliteten og bruke ballen klokere. Det er vanskelig på slike dager fordi de er en utrolig gruppe spillere som er satt sammen av enorme penger. Vi må se på det større bildet og spillerne mine lærer underveis og tar klubben framoverforklarte Dyche. 

Forsvarer Tarkowski hadde en god kamp og tapte ingenting i luften, men også han følte at straffesituasjonen var et slag i magen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er litt skuffende med målene vi ga bort. Vi er ikke kjente for å gi fra oss mål på dødballer og det er noe vi er gode på, men det var en skeptisk straffe og det var de to første målene som ga dem en fordel og ikke noen vi ønsket å gi fra oss. Det virket som om han (Silva) virkelig prøvde å få den straffen, fra det jeg kunne se så virket det som om han bevist lot beinet bli igjen og det ergrer meg litt. Det gjør meg irritert å se at spillere spiller for å få straffe, men det er fair play og jeg mener han bevisst spilte på det. 

– De ble vanskelig derfra og vi jaget kampen og ble åpnet til tider. Jeg mener vi gjorde det bra og hadde et par halvsjanser og kunne kanskje fått en straffe når Fabian sendte ballen i hånda på en av sine, men det ble ikke noe av det. Noen ganger får man straffe der, men vi skapte ikke mange sjanser. Vi har fått en positiv start på sesongen og møtt gode lag hvor vi har fått gode resultater. 

Foto: BurnleyFC.com

– Så det å komme hit å bli slått 3-0 er det verste vi har opplevd så langt, men sesongen er lang og vi ser fram mot neste kampen. De har flere klassespillere og spillere som kan åpen deg, de kommer til å være i toppen mot slutten av sesongen og all honnør til dem. Vi har sikret noen gode poeng så langt, men trenger å sikre flere, avsluttet Tarky.