Dyche feirer fem år som Burnley-trener

Da han ankom for fem år siden, ble det stilt kritiske spørsmål. I nyere tid er han blitt nevnt som potensiell Everton, Arsenal og England-manager. Sean Dyche ser tilbake på sine meritter i et halvtimes langt intervju. 

Mandagens kamp mot Newcastle faller på samme dag som hans fem-års jubileum som Burnley-trener, en periode der the Clarets kan vise til to opprykk med en serietittel og imponerende 23 kamper uten tap. Burnley lå på en 14.plass da Dyche tok over og resten er historie med gode minner.

Foto: BurnleyFC.com

– Når jeg kom hit var det i stor grad snakk om å få kontroll på finansene etter Premier League to-tre sesonger før det, det var mye trimming og omorganisering som måtte gjøres. Jeg mener det var mye god jobb som var blitt gjort i de forskjellige avdelingene når jeg ankom, det sportslige, analytiske, styrke og kondisjon og kamp-planleggingen som jeg selv og staben gjorde.

– Vi rykket opp mot all forventning egentlig etter en fin sesong og en gruppe spillere som var utrolige for oss. Plutselig ble det en annen verden, vi var i Premier League – en stor utfordring igjen, klubben måtte omorganiseres samtidig som vi ga det et forsøk. Så rykket vi ned, men rett opp igjen, som var en utrolig oppnåelse og å gjøre det slik vi gjorde det; 23 kamper uten tap og serievinner. Det er noe jeg kommer til å reflektere over i mange år fremover, uten tvil. 

– Derfra fortsatte reisen, så det overrasket meg. Jeg trodde vi kunne planlegge og ta det fremover, men trodde ikke at vi kom til å nå dette nivået så raskt. Så jeg er virkelig glad for de siste fem årene, avsluttet Dyche.

Intervjuet med sjefen kan sees i sin helhet nedenfor.