Vil gjøre Turf Moor til festning igjen

Burnley har ingen nye skader å tenke på til mandag når Newcastle United ankommer Turf Moor, hvor Lancashire-laget ikke har vært like sterke som forrige sesong og det må adresseres. Sjefen reflekterer litt over å være den 7. lengst-tjenende manageren på balløya og takker alle involverte parter for deres innsats de siste fem årene.

Foto: @PremierLeague

The Clarets har bare vunnet en gang på eget gress denne sesongen og har enn så lenge sikret mer poeng på bortebane enn hjemme, takket være sterke prestasjoner mot Chelsea, Tottenham, Liverpool og Everton.

– Turf Moor har ikke helt vært samme festning og mange insinuerer til en annen situasjon nå. Det bekymrer meg ikke, fordi vi kun har blitt slått en gang og hvis det fortsetter slik er jeg fornøyd. Vi var veldig sterke på hjemmebane forrige sesong og er ikke langt unna det samme nivået, slik vi har prestert. 

– Ikke glem at andre lag behandler oss annerledes nå, de kommer kanskje med en annen kampplan enn det de gjorde forrige sesong. Det må vurderes også, men vi er ikke milevis unna vår borteform som er sterk, så jeg er fornøyd, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

På skadefronten har Vokes, Wood, Marney og Nells vært nevnt, noe som ligger an til å endre seg. Vokes måtte stå over lagets siste kamp mot Manchester City på grunn av magetrøbbel. Dersom Vokes skulle få spille, vil waliseren øke merittene til Sean Dyche som den spilleren med flest kamper (173) og flest mål (53) under manageren siden ansettelsen 30.oktober 2012. Chris Wood måtte ut i samme kamp grunnet en mindre strekk og er tvilsom.

Dyche, som fikk sparken i Watford og tok over Burnley fem år siden er manageren i skrivende stund på 7.plass som lengst-sittende manager i en klubb, fordelt på balløyas fire divisjoner. I løpet av de årene har det blitt to opprykk og Dyche skrev seg i historie-bøkene ved å sikre Burnley spill i den øverste ligaen to år på rad i moderne tid. Sist gang dette var tilfellet, var under ledelse av legenden Jimmy Adamson i midten av 70-tallet.

– Vokesy har større sjanse, han har vært ute på gresset og vi mener han vil være tilgjengelig, men Woody er usikker. 

– Jeg er overrasket over dagens moderne fotball. Det er så mange forskjeller på hvor raskt det kan endre seg og man et aldri hva som venter rundt hjørnet, men jeg mener denne type bygge-prosess som har vært her – på og utenfor banen – er bra for alle og for spillet. Jeg tror ikke alle ønsker at managere byttes ut hver uke, jeg gjør ihvertfall ikke det. 

– Det må sees på i et større perspektiv, men den umiddelbare honnøren går til de forskjellige menneskene jeg har jobbet med de siste fem årene. Det er spillere som har kommet og gått, støtteapparatet som mer eller mindre har kollektivt vært her, styret og fansen som har gitt oss muligheten til å ha opp- og nedturene mens bytteprosessen har pågått og fortsatt prestasjonen, avsluttet manageren.