Rett og slett elendig

(Newcastle 3-1 Burnley): I en bedrøvelig første omgang tok hjemmelaget en fortjent ledelse. Burnley brettet opp ermene etter sidebytte og Westwood utlignet, men Wilson sørget for to mål i løpet av tolv minutter. Det endte med et fjerde tap på rad for the Clarets.

James Tarkowski og Ashley Barnes startet for the Clarets, samtidig var både Brady og Berg Gudmundsson å se på benken. Tidligere Burnley-spiller Jeff Hendrick var å finne i Newcastle sin lagoppstilling. Forrige kamp mot Manchester City var naturligvis en Burnley hadde små forutsetninger for å vinne, men oppgjøret mot Newcastle bød på litt flere muligheter. Barnes brukte ikke mange minutter på å sikre Burnley deres første frispark.

Wilson (4′) kunne utnyttet en sjelden feilvurdering av Pope, men slapp med skrekken i en ellers rolig start på kampen. halvhjertede forsøk av Tarkowski (7′) og Wood (12′) fulgte før Pope enda en gang på under ti minutter valgte et merkelig forsøk på klarering som nesten ledet til mål for Wilson (12′).

Keeper Darlow sendte en lang ball mot midtbanen til Callum Wilson, spissen sendte videre til Allan Saint-Maximin som fosset fremover, fintet seg forbi eller unna halve forsvaret før han sendte en kraftsalve mot mål. 1-0 til Newcastle i det 13.minutt. Tarkowski avverget en god mulighet for Lewis (20′) og det så ut til å bli en gjentakelse av tidligere kamper; med manglende tempo, kreativitet og lidenskap. Burnley gjorde det lett for Newcastle.

Wilson (29′) fikk en god mulighet og Ashley Barnes (35′) fikk satt ballen i nettet, men var en halvmeter i offside selv om ballen traff en Newcastle-spiller før den havnet hos angriperen. Tarkowski hadde nøytralisert begge midtstopperne til Newcastle og begge trengte etterhvert behandling av støtteapparatet.

Burnley spilte rett og slett dårlig og gjorde Newcastle gode. De fire tilleggsminuttene fjerdedommeren la til var regelrett trist å se på. Situasjoner der Burnley hadde god tid til å kunne få til noe ga de rett og slett bort ballen. Hendrick (45+2) fikk en god mulighet til å øke ledelsen mot sin tidligere arbeidsgiver.

Det startet med litt mer fart i annen omgang og Wood (52′) skapte den første muligheten etter fint forarbeid av kollega Barnes. Etterhvert som minuttene tikket virket hjemmelaget mer usikre, mens Burnley fikk tilbake gnisten. Selv om det var den typiske (og forutsigbare) spillestilen med tilbakespill og lange baller mot angrepet.

Taylor og Bardsley fikk til mer på kantene og fikk inn flere spennende innlegg. Rundt timen sikret Burnley to hjørnespark på rad, og på det andre forsøket løsnet det omsider. Ashley Westwood la inn fra flagget, Newcastle klarerte, men ballen havnet hos Barnsley som la inn. Newcastle-forsvaret klarerte den også, men ikke lenger enn at ballen havnet i føttene på Westwood, umarkert og i utkanten av feltet. Kapteinen ladet kanonen og sendte ballen i mål. 1-1 i det 61.minutt.

Gleden var kortvarig. Saint-Maximin fikk ballen på kanten og fosset fremover. Spissen la inn i feltet og der sørget Callum Wilson for å sette kula i nettet og Newcastle tok tilbake ledelsen i det 64.minutt. Dyche tok grep og gjorde det han burde ha gjort før annen omgang startet og byttet ut Stephens med Berg Gudmundsson. Brownhill ble gjenforent med Westwood i hjertet av midtbanen og dermed fikk vi se et mer gjenkjennelig Clarets-lag.

Det er feil å glede seg over andres skader, men the Clarets pustet nok litt lettet ut når Saint-Maximin ble byttet ut i det 72.minutt. Det gikk allikevel ikke på skinner for Burnley. Tarkowski sendte ballen tilbake til Pope, men pasningen var hard og Pope fikk ikke den berøringen han ønsket. Ballen spratt mot Fraser på løp, Pope klippet ned Farser i forsøket på å rydde opp. Straffe til Newcastle. Callum Wilson gjorde ingen feil og 3-1 til hjemmelaget i det 76.minutt.

Vydra ble satt utpå med under et kvarter igjen av kampen, men tsjekkeren klarte ikke å bidra med så mye resten av kampen eller de tillagte fire minuttene. Innbytter Longstaff (90+3) kunne ha satt spikeren i spikeren rett før dommeren blåste av kampen, men det ble heldigvis ikke flere mål.

Newcastle: Darlow, Krafth, Schar (Manquillo 54), Fernandez, Lewis, Hendrick, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin (Fraser 72), Joelinton (Longstadd 90+2), Wilson
Innbyttere: Gillespie, Manquillo, Almiron, Fraser, Longstaff, Murphy, Carroll
Gule kort: Joelinton 36, Lewis 48

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Tarkowski, Taylor, Brownhill, Westwood, Stephens (Berg Gudmundsson 68), McNeill, Wood, Barnes (Vydra 78)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Dunne, Pieters, Benson, Brady, Berg Gudmundsson, Vydra
Gule kort: Tarkowski 37, Barnes 39, McNeill 69