Richard Eckersley, den glemte spiller

Foto: Burnley Express

The Clarets har som de fleste klubber hatt mange spillere som har båret den tradisjonsrike lilla- og lyseblå trøyen, mange har blitt en skygge av seg selv og sunket i jorden, mens andre igjen har slått gjennom.

Richard Eckersley sørget i sin tid for en liten økonomisk drakamp med selve Manchester United, men siden den gang har det vært stille rundt spilleren som i disse dager er på lån i Canada og Toronto FC.

De aller fleste husker sesongen da Burnley rykket opp til det gode selskap foran et fullsatt Wembley på Play Off. Påfølgende sommeren ble mange spillere naturlig nok hentet til klubben som nødvendige forsterkninger, flere av dem ble store navn i klubben, mens andre sank hen. En av spillerne det var noe oppstyr rundt var den nå 22 år gamle Richard Eckersley – forsvareren takket nei til en kontraktforlengelse fra Manchester United og valgte heller å skrive under for the Clarets, men ettersom Eckersley på daværende tidspunkt var under en viss grense måtte Burnley betale en kompensasjon til de røde.

Pengesterke United krevde ikke overraskende £1m, mens Burnley ikke verdsatte signaturen til mer enn £300.000 og etter noen forhandlinger der saken ble sendt helt opp til FAs panel som fastslo at the Clarets måtte ut med £500.000 i kompensasjon. Flere gledet seg over at spilleren takket nei til en klubb av Uniteds størrelse og valgte «lille» Burnley istedenfor, men det ble ingen dans på roser for rødtoppen.

Høyrebacken fikk kun en håndfull kamper, mesteparten av dem i cupen og gjorde nok ikke seg selv noen tjeneste da han ble utvist i andre cup-runde mot Hartlepool United og har siden vært på lån hos Plymouth, Bradford City og Bury, før han satt seg på flyet over dammen og havnet i Toronto, Canada. I løvblad-landet har han gjort seg bemerket, blitt populær blant fansen og fått spille i 22 av 23 tilgjengelige kamper noe som får Toronto FC til å jobbe med en utvidelse av oppholdet.

Vi prøver å hente han igjen, forteller Toronto FCs direktør for spillerutvikling, Paul Mariner. Jeg har kjent Richard lenge og han er som skapt for denne ligaen, jeg var ute til middag med han har forleden og vi hadde en hyggelig samtale som gikk i positiv retning. Jeg vil ikke si at det er 100% sikkert, men det ser ut til å gå i positiv retning. 

Eckersley er som nevnt opprinnelig en høyreback, men som aldri klarte å utfordre Tyrone Mears og vil nok ha problemer med å utfordre Kieran Trippier denne sesongen, skulle 22-åringen velge å returnere til England. Låneoppholdet i Canada strekker seg til januar 2012 og med en sesongoppstart i mars, håper følgelig Toronto FC å kunne sikre seg forsvarerens tjenester ytterligere.