Rykker opp til Premier League!!

(Middlesbrough 1-2 Burnley): Burnley-fansen fikk sitt påskeegg; opprykk til Premier League! Ashley Barnes og Connor Roberts sørget for målene og sikret opprykk til de gjevestes plass!

The Clarets startet friskt og sendte et tidlig signal om hvordan skulle gå. Etter litt kjemping om ballen, løsnet det for Burnley.

Zaroury kjempet til seg ballen og fosset framover. Vingen la inn i midten til Cullen, som fant Brownhill. Sistnevnte sendte av gårde en salve som på sin vei traff Ashley Barnes, endret retningen og endte i nettet. 1-0 til Burnley i det 11.minutt.

Det fortsatte med et dominerende Burnley der Tella (25′) ved flere anledninger skapte trøbbel. Det samme gjorde Ashley Barnes og Josh Brownhill, men ingen av dem klarte å øke ledelsen fram til pause.

The Clarets så mye til ballen og fikk Middlesbrough til å fremstå som en slags parodi av deres siste kampers kampform der de har dominert for moro skyld. Vincent Kompany hadde gjort hjemmeleksen sin og hadde en effektiv måte å hindre Middlesbrough på. I forsvar.

Annen omgang startet med en straffe til hjemmelaget etter en billig situasjon. Chuba Apkom gjorde ingen feil fra straffemerket sendte ballen mot venstre og Muric var på rett vei, men rakk ikke å nå ballen. Dermed sto det 1-1 i det 48.minutt.

Barnes (49′) og Ramsey (50′) forsøkte seg før Zarorury ble ble byttet ut etter en duell. Vitinho tok over posisjonen. Archer skrek etter straffe i det 56.minutt etter duell med Brownhill, men dommeren var ikke i tvil og ga favør gjestene. Reprisebildene viste at dommeren trolig kunne ha dømt straffe i den situasjonen, sammenlignet med forrige.

Barnes (62′) forsøkte seg, før det omsider lønset for gjestene. Taylor Roberts startet et angrep der han fant Tella som sendte tilbake i feltet til Roberts, som fra kort hold hadde en enkel jobb og tok tilbake ledelsen for Burnley. 1-2 i det 66.minutt.

Kampens siste ti minutter bar et lite preg av et nervøst Burnley og et offensivt Middlesbrough. Fjerdedommeren signaliserte seks tilleggsminutter og det ble noen nervøse minutter der hjemmelaget ga alt i jakten på en utligning med Apkom (90+6) som kom nærmest. Middlesbrough hadde ikke tapt på eget gress under Michael Garrick sin ledelse, men seieren sørget for at the Clarets sikret opprykk til Premier League!! #UTC

Middlesbrough: Steffen, Smith, McNair, Lenihan, Giles, Howson, Hackney (Forss 77), McGree, Akpom, Ramsey, Archer (Crooks 68)
Innbyttere: Roberts, Bola, Fry, Barlaser, Crooks, Mowatt, Forss
Gule kort: Hackney 38

Burnley: Muric, Roberts, Al-Dakhil, Beyer, Maatsen, Cullen, Brownhill, Berg Gudmundsson (Cork 78), Tella (Obafemi 86), Zaroury (Vitinho 54), Barnes
Innbyttere: Peacock-Farrell, Ekdal, Vitinho, Twine, Benson, Cork, Obafemi,
Gule kort: Obafemi 90+4