Berg Gudmundsson-dobbel sørget for tre poeng

(Burnley 2-0 Sheffield United): Sheffield fikk en tidlig kladdusj når keeper Foderingham ble utvist etter kvarteret. Johann Berg Gudmundsson ble den store helten med to mål i annen omgang sikret nok en walk-over på Turf Moor.

Tella (5′) forsøkte deg på et tidlig skudd som ble blåst for offside. I det 19.mintt ble Tella klippet ned utenfor feltet av keeper Foderingham, som fikk direkte rødt kort og Burnley fikk et frispark. Det endte i et hjørnespark som det som det ikke ble noe av. The Clarets styrte showet mot ti-manns United der Cork (26′) kom til en fin mulighet, men fram mot pause så var det kun Burnley som skapte noe nevneverdig.

Sheffield jobbet i herdig i forsvar og ved flere anledninger var det et mål i luften. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Jak Cork (45+1′) var nok en gang den som kom nærmest. Beyer (45+2′) tvang fram en sterk redning fra keeper Davies som endte i et hjørnespark før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med to bytter for the Clarets og Benson (50′) var første til å teste ut keeperen. Harwood-Bellis (53′) forsøkte seg, men det var Johann Berg Gudmundsson som sørget for jubel på Turf Moor. Et innlegg ble spilt tilbake til seks meteren og der stod islendingen som klinket til og sendte hjemmelaget i føringen i det 60.minutt.

Det var morsom å se en gammel storhet på tribunen; James Tarkowski. I det 69.minutt viste Burnley nok en gang magi. Ballen ble lagt inn i feltet på bakerste til Mattsen som ble spilt tilbake til Johan Berg Gudmundsson. Islendingen gjorde ingen feil for annen gang og klinket inn 2-0 i det 70.minutt!! Nesten en reprise av det først målet.

Hjemmelaget sendte utpå noen friske bein med 20 minutter igjen. Brownhill pådro seg en skade med kvarteret igjen og ble erstattet av Samuel Bastien. Tella (82′) fortsatte å skape problemer for Sheffield United før han ble byttet ut med Obafemi i det 87.minutt. Gjestene forsøkte seg i sluttminuttene, men iherdig forsvarsarbeid av Josh Cullen avverget en potensiell redusering.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Johan Berg Gudmundsson ble kåret til banens spiller. Berg Gudmundsson (90+2′) jaget en hattrick, men måtte klare seg med to mål og tre viktige poeng som stadfestet deres allerede dokumenterte opprykk!

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis (Taylor 68), Beyer, Maatsen, Cork (Berg Gudmundsson 46), Cullen, Tella (Obafemi 87), Brownhill (Bastien 76), Banes, Foster (Benson 46)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Vitinho, Bastien, Berg Gudmundsson, Benson, Obafemi
Gule kort: Harwood-Bellis 10

Sheffield United: Foderingham, Ahmedhodzic, Egan, Robinson (Davies 18), Bogle, Berge (Besham 81), Doyle (Flech 72), Norwood, Baldock, Ndiaye (Sharp 72), McBurnie (Osula 72)
Innbyttere: Davies, Besham, Clark, Flech, McAtee, Osula, Sharp
Gule kort: Egan 28, Bogle 58, Ndiaye 72
Røde kort: Foderingham 17