Silly Season vinteren 2012/13

Diverse rykter rundt spillere som er koblet til og fra Burnley FC i vinterens overgangsvindu.

Inn

Wes Thomas
Sky Sports melder idag at Burnley har fått godtatt budet sitt på Bournemouth-spissen Wes Thomas. 25-åringen har tilbrakt tid med rivalene Blackpool tidligere denne sesongen, der han imponerte Michael Appleton som også ønsker å hente spilleren til Ewood Park og Blackburn. Det meldes at unge Thomas ikke er ansett som en erstatter for Charlie Austin, men som en forsterkning i the Clarets’ opprykkambisjoner. (23.01.13)

I tillegg til the Clarets, så er også Blackpool, Blackburn, Birmingham, Huddersfield, Derby og Watford blant klubbene som har vist interesse for angriperen dette overgangsvinduet. Tidligere Burnley-manager og nåværende Cherries-sjef, Eddie Howe er klar over interessen for spilleren de i sin tid hentet for £175.000 fra Crawley.

– Vi må avvente og se hva som skjer med Wes. Det er interesse for han og jeg tror han har et ønske om å dra, hvis han ikke gjør det så ser vi på situasjonen da, sa sjefen kort. (23.01.13)

Sjefen bekrefter at han og støtteapparatet kjenner til spilleren, men avkrefter at det har blitt lagt inn noe bud på Thomas. (26.01.13)

Simon Chruch
Burnley
og Milllwall er interessert i Readings 24-åringe spiss melder lokale Burnley Express. Unggutten har ikke fått sprudle like mye i Premier League som han gjorde i Championship under deres opprykksesong og dermed ble det et lån hos Huddersfield ifjor. The Clarets er klare til å betale £250.000 for å lokke spissen fra Madejski Stadium som har scoret 30 mål på 170 kamper, samt 19 landslagskamper for Wales. (11.01.13) 

Liam Boyce
Alltid like pålitelige Sky Sport melder at Blackburn, Burnley og Wolverhampton er alle på jakt etter nord irske Liam Boyce som har sprudlet for nord irske PL-lederne Cliftonville der det har blitt sterke 19 mål denne sesongen. 21-åringens agent, Stephen Whelan forteller at de er klare over interessen etter at de nevnte klubbene har holdt et øye med spissen den siste tiden.

– Jeg er klar over at flere klubber har sett Liam spille denne sesongen, men jeg har ikke hatt noen offisiell kontakt med noen av de interesserte klubbene og fram til det skjer, kommer Liam til å fortsette å gi alt for Cliftonville. Han nyter fotballen sin og har sin fulle fokus på å hjelpe Cliftonville med å nå sine mål denne sesongen, sa agenten. (10.01.13)

Cameron Bell
The Clarets har idag tre keepere i stallen; førstevalget Lee Grant, veteranen og publikumsfavoritten Brian Jensen og unge Jon Stewart. Ryktene sier at Sean Dyche er på utkikk etter et tilskudd i de bakre rekker da Jensen angivelig planlegger å legge skoene på hyllen etter denne sesongen, mens Stewart ikke er tiltenkt noen videre rolle i klubben.

Blikket rettes dermed mot skotske Kilmarnock og deres 26-årige Cameron Bell, men naboene fra Bolton har ikke planer om å gi seg uten kamp om underskriften. Skotten som er født i Dumfries, har kun en kamp for landslaget og fortid fra Queen of the South (ung.klubb), Annan Athletic og Montrose (lån). Etter overgangen i 2002 har det blitt 88 kamper for Kilmarnock. (09.01.13)

Ryan Tunnicliffe
Burnley har hentet spillere fra Manchester Uniteds akademi tidligere (Chris Eagles og Richard Eckersley) og igjen er deres talentfabrikk i øyekroken til Burnley og flere andre; Leicester, Hull, Wolves og Reading er alle lystne på midtbanespillerens tjenester. 20-åringen spiller for det meste for reservelaget til de røde djevlene og tilbrakte forrige sesong på lån hos Peterborough med 26 kamper på CV’en. Det gjenstår å se om Ferguson er villig til å la den tidligere U16- og 17-spilleren lånes bort igjen eller om det er planer for midtbanespilleren på Old Trafford. (07.01.13)

Ut

Luke O’Neill
Høyrebacken ankom Turf Moor i sommer fra Mansfield, men har enda til gode å finne den store lykken i Lancashire. Mansfield Town-sjef Paul Cox fortalte i et kortfattet intervju at han ser på muligheten for å hente 22-åringen tilbake til One Call Stadium på lån ut sesongen

– Jeg må respektere Burnley og se hva situasjonen er over hos dem. Luke var her under Liverpool-kampen og alle guttene slo av en prat med han. Han ønsker å spille fotball og ønsker å dra på lån, men jeg har ikke vært i kontakt med Burnley enda og holder et øye med det hele, sa Paul Cox. (11.01.13)

Siste nytt fra lokalavisene i Mansfield er at Luke O’Neill blir i Burnley i følge manager Cox.

– Burnley har fortalt han at han har en viktig rolle å spille i deres fremtid, noe som er positivt for han. Vi må se etter andre mål og har andre jern i ilden, telefonen min ringer konstant og jeg er hele tiden i dialog med andre, men ingen er på vei til eller fra for øyeblikket, sa Cox. (18.01.13)

Alex MacDonald
Angriperen har tilbrakt store deler av forrige og denne sesong på lån hos Plymouth Argyle, med relativt greit skussmål. Manager Paul Fletcher og Eddie Howe var- og er gamle kjente, noe som bidro til låneoppholdene. Både klubb og spiller har uttrykt sine ønsker om å gjøre overgangen permanent, men etter at klubben valgte å si opp manager Fletcher på nyåret henger overgangen en i en tynn tråd, fortalte spillerens agent. (05.01.13)

Marvin Bartley
Burnleys energiske midtbanespiller har gradvis falt nedover listen og er tilsynelatende ikke med i Dyches planer for fremtiden, riktignok er ikke dette bekreftet fra noen hold. Det ryktes nemlig at tidligere Clarets-sjef og nåværende AFC Bournemouth-høvding, Eddie Howe er interessert i å hente midtbanespilleren hjem til sørkysten. (22.12.12)

Charlie Austin
Ikke overraskende blir toppscoreren koblet til svært mange klubber fram mot januarvinduet. Enn så lenge har Newcastle, Arsenal, Reading, Aston Villa og Liverpool meldt interesse for Europas toppscorer (i skrivende stund, red.adm). Selv ønsker spissen å bli værende på Turf Moor litt til. (08.11.12)

Klubben avviser et mulig salg av toppscoreren i januar, med mindre det kommer inn et sinnssykt og uanstendig tilbud. (18.12.12)

Skotske Celtic viser interesse for Charlie Austin etter at deres spiss, Gary Hopper er i Norwichs søkelys. Kanarifuglene har fått sitt £5m bud avslått da Celtic krever mer, men klubben anser Charlie Austin som den ideelle erstatter for Hopper. (21.01.13)

Austins representant, David Threlfall blir ikke overrasket dersom flere klubber melder sin interesse for spissen, men avviser ryktene som surrer rundt spissen.
– Det kommer alltid til å være interesse rundt noen som Charlie, men selv om spekulasjonen er smigrende er Charlie fullt fokusert på Burnley og gjøre det bra her, sa Threlfall til Sky Sport. (22.01.13) 

Sjefen fortalte til klubbens hjemmeside at det ikke har kommet inn noen bud på deres toppscorer og insisterer at klubbledelsen ikke er interesserte i å selge sin juvel. (26.01.13)

Dean Marney
Midtbanespilleren har storspilt i hjertet av Burnley denne sesongen og slikt går ikke forbi ubemerket. Alltid like «pålitelige» Sky Sports melder at Wolverhampton og Charlton ønsker å forsterke sine rekker og ser dermed mot Burnley og Dean Marney. (08.11.12)

Kieran Trippier
Høyrebacken har vært en åpenbaring for the Clarets etter overgangen fra Manchester City og etter å ha storspilt for Lancashire-laget, har også store lag fått opp øynene for «Tripps». Arsenal er i følge ryktene på jakt etter en erstatter for Baracy Sagna som visstnok skal være på vei til AC Milan. (13.11.12)

Bekreftede

George Porter (Colchester, lån 3 mnd) (08.11.12)