Rykter fra overgangsmarkedet

I disse landslagpause-tider er det tid for manageren å se over laget og vurdere om ikke det skal styrkes med et låneopphold. Ikke overraskende er utvalgte spillere også koblet bort fra Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Shane Duffy
Evertons U21-spiller har hatt et opphold på Turf Moor tidligere og viste seg fra positivt hold i løpet av den korte måneden han var i Lancashire. Manager Howe ga uttrykk for å se mot lånemarkedet etter the Clarets skuffende 4-3 tap og ikke overraskende blir forsvarer koblet til klubben – også denne gang på lån.

Den unge iren jobber fortsatt med å bryte gjennom førstelaget i Liverpool-by, men enn så lenge blir det kun reservelaget og U21 som gjør at et låneopphold kan være aktuelt og i begges beste interesse.

Foto: BurnleyFC.com

Charlie Austin
The Clarets’ målmaskin har storspilt i Lancashire og står i skrivende stund med 15 mål på 12 kamper for de lilla- og lyseblå. 23-åringen har vært i storform, noe som ikke går ubemerket på balløya og tre Premier League klubber har den tidligere Swindon-spilleren på radaren.

I følge ryktebørsen skal Newcastle, Aston Villa og tidligere klubb Reading være interessert i spissen når januarvinduet åpner. Fulham og West Bromwich følger visstnok også med på situasjonen. Mediene melder at Alan Pardew (Newcastle) er en beundrer av landets toppscorer etter å ha sett spilleren i aksjon flere ganger, mens Paul Lambert (Aston Villa) anser Austin for å være en erstatter for Darren Bent. I Reading derimot håper Brian McDermott å kunne hente 23-åringen tilbake til klubben som slapp han fri som 15 åring og som i løpet av de syv siste årene har imponert for flere lag, blant annet ved å nette 37 mål på 65 kamper for Swindon. I følge visse medier er prislappen for Burnleys juvel: £4m.

Alex MacDonald
Angriperen har vært på lån hos Plymouth den siste tiden og skulle opprinnelig tilbake i disse dager, men klubbene og spilleren har blitt enige om å forlenge oppholdet ytterligere. Spissen blir værende med the Pilgrims fram til første uken i desember.