Samuel Bastien blir femte signering

The Clarets signerer sin femte spiller denne sommeren når midtbanespiller Samuel Bastien ankommer fra Standard Liege etter å ha signert en tre-års kontrakt.

25-åringen har tilbrakt de fire siste sesongene i Belgia, der det ble tolv mål på 123 kamper. Bastien er født i Belgia og har representert landet på U19- og U21-nivå, men valgte å spille for Kongo fra 2021.

Karrieremessig startet det i Anderlecht, men karrieren fikk et løft etter lån hos Avellino og Chevio Verona i Italia, før reisen gikk tilbake til Belgia og Standard Liege, og nå Burnley.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er stolt over å signere for Burnley FC. Jeg ser fram til å oppleve the Championship i mine nye farger. Jeg gleder meg til å starte, delta i sesongoppkjøringen og møte mine nye lagkamerater, sa Samuel.

Manager Kompany var som alltid veldig fornøyd med sitt nyeste tilskudd;

Samuel er et flott tilskudd i laget. Han har masse energi, kan samspille, jobber veldig hardt og er flink til å hente tilbake ballen. Vi er henrykt over å kunne føye Samuel til gruppen og ser fram til å kunne ønske han velkommen til laget, sa manageren.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er veldig glad for å være her. Det er et nytt steg for meg og håper å kunne gi alt for å få klubben tilbake til Premier League. Jeg ser fram til å lære, fordi dette er en ny liga for meg. Det viktigste er så gi alt på banen i enhver kamp.

Overgangen har ligget i kortene i en måneds tid. Manageren ringte meg og sa at han var på vei til Burnley, og var interessert i å hente meg. Når en som Vincent Kompany ringer deg, er det klart at du ikke nøler. Derfra lot jeg agentene mine jobbe med klubbene og i dag er jeg kjempefornøyd for å være her.

Kompany spilte en stor rolle. Når jeg var i Beliga, var han trener for Anderlecht og han er også noen i England. Et velkjent navn i verden. Når en slik trener ringer deg, så takker man bare ja til tilbudet.

Foto: BurnleyFC.com

Det er ett nytt kapittel for meg, det blir et nytt liv. Jeg har aldri spilt i England, og det er en ny utfordring for meg. Vi vet at England er fotball-landet, og det var noe jeg ønsket å utforske. Så her er vi og jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å være så effektiv som mulig.

Men hva slags spiller er Samuel?

En midtbanespiller som løper mye, jobber hardt for laget og som hjelper laget. Jeg er ganske offensiv og gjør alt jeg kan for å hjelpe laget for å vinne alle kampene.

Treningsfasilitetene imponerte meg. Når jeg kom hit, så var jeg som et barn fordi jeg aldri har sette slike fasiliteter. Kvaliteten på banene, senteret, garderobene og alt. Alt er lagt til rette for å kunne utvikles og gjøre det bra, og jeg mener at vi må bruke det til vår fordel fordi ikke alle klubber har slike fasiliteter.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er klar for sesong-oppkjøringen. Jeg vil si at jeg også forberedte meg godt i løpet av ferien fordi jeg viste veldig godt at hvis jeg kom til å signere for en engelsk klubb som har mange kamper, så måtte jeg være klar for det. Jeg vet at det er mange kamper og jeg er klar for å trene, spille og hjelpe klubben.

Jeg er utålmodig og vil oppleve stadion og fansen. Jeg har blitt fortalt at det er en herlig stemning og at det er en fin stadion. Jeg ser fram til det, sa Samuel.