Positiv resultat, tross svak prestasjon

Sjefen så mye positivt etter at de lilla- og lyseblå måtte kjempe seg til ett poeng mot Barnsley tirsdag kveld og håper at troppen opprettholder lagånden i det helgen nærmer seg med stormskritt og et fullsatt Turf Moor kommer til å koke.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley hadde perioder med godt spill, men var på ingen måte overbevisende mot bunnstridende Barnsley. Charlie Austin sendte the Clarets tidlig i ledelsen etter et fin hodestøt, men Burnley klarte ikke å rydde godt nok i egne rekker mot slutten av omgangen og dermed kunne Marcus Tudgay enkelt utligne. Sjefen sendte etterhvert ut fler offensive spillere, men verken Danny Ings eller Sam Vokes klarte å ta tilbake ledelsen i annen omgang.

Denne kvelden skuffet meg, spesielt første omgang, sa sjefen og forklarte; Vi klarte aldri å få tak på kampen eller egen presasjon og vi var mer interessert i hvordan de spilte og hvordan vi håndterte dem som lag. Jeg uttrykte det i pausen og så byttet vi taktikk, vi skapte sjanser i annen omgang og det ble merkbart når Danny straff stolpen – ba hevet vi oss. Det mest gledelige var mentaliteten.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har sagt det mange ganger tidligere at det er vanskelig å spille bra hver uke og dominere, noe vi helt klart ikke klarte denne gangen. Men det vi derimot gjorde var å gjøre det vanskelig for motstanderen å få et resultat der Lee Grant hadde veldig lite å gjøre. Det er gledelig at vi var bestemte på å komme ut av kampen med noe i bagasjen.

– Vi bygger opp mentaliteten og vi begynner å bli mye vanskeligere å beseire, vi er vanskeligere å bryte enn tidligere og det er veldig positivt, men jeg er sulten etter flere gode prestasjoner. Jeg vil ha gode prestasjoner og at laget uttrykker dem – i går var det ikke mange nok som ville det.

Vi begynte å forsvare oss etter målet og jeg slet med å fatte hvorfor. Vi snakket med dem i pausen angående det og gjorde det klart at det ikke var mange nok som ønsket ballen. Jeg må si at de endret innstilligngen og økte innsatsen og balansen mellom å forsvare riktig og spille riktig. Den balansen var ikke her gjennom hele kampen, men det generelt positive er at vi drar hjem med et poeng fra et sted vi ikke har gjort det så bra de siste årene, avsluttet manageren.