Poengdeling på Oakwell

(Barnsley 1-1 Burnley): Charlie Austin ga the Clarets en pangstart allerede etter fem minutter og det så lenge ut til at gjestene kom til å stå imot Barnsley-presset, men mot slutten av omgangen dukket Marcus Tudgay og sørget for utligning til pause. Annen omgang bød på en håndfull sjanser og jo nærmere kampen nærmet seg fulltid, desto fler ble komfortable med tanken på uavgjort. De tok ikke feil…

David Edgar ble ofret til fordel for Kieran Trippier som gikk rett inn i laget igjen etter å måtte sone en kamp karantene og møter laget han tilbrakte tid hos på lån i 2010/11-sesongen. Ettersom Dean Marney måtte stå over kampen, åpnet det døren for Marvin Bartley og midtbanespilleren fikk sin første kamp fra start siden Eddie Howes siste kamp, mot Crystal Palace. Hjemmelaget sto uten hjemmeseier siden begynnelsen av september og kalte tilbake forsvarer Stephen Foster, samtidig som leiesoldat Akos Buzsaky fikk sin debut på midtbanen.

Det ble som vanlig en frisk start av Burnley som tålmodig bygget opp angrepene sine og det var Kieran Trippier som var arkitekten bak et innlegg som McCann ikke helt fikk foten, men traff en Barnsley-spiller og dermed hjørnespark. Ross Wallace fra flagget sendte kula retning feltet og fant hodet til Charlie Austin som ikke gjorde noen feil. Toppscorerens tre kampers måltørke tok slutt i det han ga the Clarets en tidlig ledelse med hodet i det 5.minutt. 21. denne sesongen.

Kampen roet seg litt ned og det påfølgende kvarteret besto mer av kjemping og effektivt forsvarsspill der the Tykes var flinke til å holde på ballen og kom til flere muligheter, men manglet det lille ekstra. Burnley i sin mørke- og lyseblå bortedrakt var en hard nøtt å knekke og lot heller ikke en god mulighet til å kontre svinne hen, men heller ikke de hadde marginene på sin side.

Nærmest ut av ingenting, sendte Markus Tudgay et hodestøt mot Lee Grant som keeperen ikke klarte å avverge og dermed kunne spissen putte inn sitt sjette mål mot Burnley på Barnsleys første ordentlige sjanse i det 37.minutt. The Clarets prøvde å svare kort tid senere, men klarte ikke å utnytte sjansene og dermed sto det likt i det dommeren blåste av til pause.

Etter sidebytte valgte sjefen å bytte ut Marvin Bartley med Danny Ings og gikk tilbake til 4-4-2. Annen omgang startet noe ulikt første, for det ble inspirerende fra avspark og mulighetene kom på løpende bånd. Ross Wallace sto for Burnleys største sjanse etter ni minutter på et frispark, men keeper Steele presterte en god redning som fikk fansen til å holde pusten. Danny Ings var også ufattelig nære mål minuttet senere, men brente to sjanser der den ene traff stanga og spratt ut – på forsøk to ble det kun hjørnespark som det ikke ble noe av.

Innbytter Ings viste seg å være et godt valg og angriperen plagde motstanderne så ofte som mulig, godt hjulpet av Martin Paterson som ikke var stort hyggeligere. The Clarets ble tildelt flere sjanser på sølvfat som de burde ha utnyttet bedre og manager Dyche på sidelinjen hadde grunn til å være frustrert – bedre ble det ikke når hjemmelaget virket å ha ballen stadig mer.

I det kampen passerte det avsluttende kvarteret var det mange slitne bein på banen og begge lag foretok bytter. Sean Dyches taktikk var å gi alt de siste ti minuttene og satt inn Vokes som ble den fjerde angriperen på the Clarets’ banehalvdel. Det var en periode der hjemmelaget presset the Clarets og jaget 2-1-målet, men Burnley lot seg ikke pille på nesen og fikk selv et par muligheter til å ta tilbake ledelsen.

Fjerde dommeren la til tre tilleggsminutter og fansen fikk et siste håp om tre poeng. Det ble nervepirrende når Duff klippet ned Sinclair like utenfor 16 meteren to minutter på overtid, men Buzsaki sendte kula rett på keeper Grant og dermed ble det kun et poeng på Oakwell Stadium.

Barnsley: Steele, Crainie, Golbourne, Foster, McNulty, Greening, Tudgay, Buzsaki, Mellis ( O’Brien 79), Lazarus, Davies (Sinclair 78)
Innbyttere: Stone, Wiseman, Cywka, Dawson, Alnwick

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Shackell, Stock (Edgar 79), McCann, Bartley (Ings 45), Austin, Paterson, Wallace (Vokes 80)
Innbyttere: Lafferty, Stewart, Stanislas, Jensen