Sean Dyche: Månedens Championship-manager for februar

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche og hans Clarets har imponet dette kalenderåret og er det eneste laget i the Championship som har til gode å tape. Seieren over daværende serieleder Hull City og en trippel over Rotherham, Forest og Bolton fortjener ikke bare en utmerkelse, men har også gjort Burnely til favorittene til ligagull.

Samtlige utfordrere har stagnert, gått på en skrell eller to, mens Sean Dyche ledet sitt burgunder- og lyseblå mannskap gjennom februar uten å tape. Det har vært flere høydepunkter og den som skiller seg mest ut er deres 1-0 seier over opprykksfavorittene Hull City, seieren over tigerne sendte the Clarets til topps og der har de vært siden.

– Det er herlig å bli annerkjent for formen vi er i, vi har en herlig gruppe spillere og et godt støtteapparat så dette er for dem også, sa Dyche.

Panel-sjefen George Burnley begrunnet utmerkelsen på følgende vis:

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Sean viser nok en gang hvor flott manager han er ved å lede Burnley til toppen av tabellen og nå virker det som om de er på en rask vei tilbake til Premier League. Seks kamper uten tap på en måned, inkludert seier over daværende ligaleder Hull City som sendte dem til topps.

Sky Sports har rettighetene til Football League og deres Don Goodman forklarte:

– Seans besluttsomhet med å komme tilbake til Premier League har virkelig vært synlg i løpet av måneden som vises med deres seks kamper uten tap. Det er den tiden i sesongen der opprykk sikres eller mistes og hvis de rykker opp er det garantert at de komer til å se tilbake på februar som den måneden der de tok steget.

Kollega Paul Lowery la til:

– Ubeseiret i ligaen siden andre juledag gjør det enkelt å se hvorfor Burnley-manager Dyche mottar hyllesten. Etter at de slo Hull har de avsluttet måneden med en hat-trick med tøff seire over Rotherham, Nottingham Forest og Bolton. En titt på oddsen forteller hvorfor Dyche ble månedens manager, de har blitt favoritter til å vinne etter den formen de er i.