Sean Dyche: Månedens manager i mars

Fire kamper og fire seire i mars. Burnley-sjefen har blitt kåret til månedens manager for første gang i den øverste ligaen. 

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen har orkestrert fire seier av fire mulige og dermed en 100% seiersrekke, noe som endte deres periode på elleve kamper uten seier. Det startet med Everton, hvor de for første gang på 53 år klarte å snu en kamp i den øverste ligaen, før West Ham og West Bromwich ble feid til side. Det hele ble avsluttet med nok en snuoperasjon mot Watford og en sterk 7.plass.

Dyche er den fjerde manageren som vinner kåringen denne sesongen. Huddersfield Town’s David Wagner, Brighton’s Chris Hughton og ex-Burnley-sjefen Eddie Howe i Bournemouth er de eneste som har klart å forstyrre Pep Guardiolas monopol på trofeen denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd, på vegne av meg selv, støtteapparatet og spesielt spillerne. Jeg mener de har hatt en utrolig sesong og forhåpentligvis kommer det mer, men i denne perioden har de vært mentalt sterke. Det var mange spørsmål under vår vanskelige periode, men vi kom oss ut av det med fire strake seire – tre av dem i mars, så det var veldig tilfredsstillende. 

– Jeg nevnte under vår vanskelige periode at vi fortsatt presterte, til tross for skader og så gjennom det og satt det sammen til en god form. Det viser stor tro og motstandsdyktighet. Jeg må også takke fansen, mange fans kan bli misfornøyde med dårlige resultater, men jeg tror ikke våre ble det. De fortsatte å støtte fansen hjemme og borte og det gir spillerne bedre mulighet til å prestere, så de fortjener også å nevnes, avsluttet sjefen,