Seiret i «clash of the 7.th»

(Burnley 2-1 Leicester): Burnley brukte ikke lang til på å vise hvem som er sjefen på Turf Moor og ledet med to mål før kampen var ni minutter gammel. Leicester fikk redusert midtveis i annen omgang og fortsatte å jage en utligning, men måtte reise hjem uten poeng. Burnley har nå fem strake seire!

Eventyreren Berg Gudmundsson returnerte til startoppstillingen som eneste endring for the Clarets.

Det var spådd en jevn kamp i kampen om 7.plassen, men det var Burney som fikk en pangstart på kampen. Ashley Barnes fosset fremover etter å ha snappet opp kula fra Wes Morgan, stoppet og lurte unna samme forsvarer med en vakker vending og sendte videre til en fullstendig umarkert Chris Wood på løp. New Zealanderen klinket til fra kort hold som Schmeichel reddet, men på returen hadde dansken ingen sjanse. 1-0 til Burnley etter 6.minutter!

Minutter senere sikrer Wood kampens første hjørnespark. Johan Berg Gudmundsson jogget bort til flagget, gjorde seg klar og la inn i feltet – Kevin Long var høyest, sterkest og best i luften og nikket kula rett i mål! 2-0 etter 9 minutter. Gjestene sto igjen sjokkerte.

Nesten kvarteret spilt kom Mahrez til gjestenes første mulighet, men det var Burnley som var farligst når Lowton la inn et farlig innlegg mot Chris Wood (17′) som var to meter unna Leicester-målet. Det var med et nødskrik at forsvarer Simpson fikk klarert.

Det jevnet seg litt ut midtveis i omgangen der The Foxes kom til noen halvhjertede forsøk, men ble møtt av et solid og godt organisert Clarets-forsvar som effektivt stoppet ett hvert forsøk mot Nick Pope.

De gangene de klarte å bryte gjennom så var nettopp Nick Pope der. Chilwell kom seg opp på banen og la inn en flott ball fra utkanten av feltet til Mahrez (34′) på løp. Algerieren sendte kula mot mål med et hardt hodestøt og begynte å ferie, men var meget skuffet når han så at keeper Pope holdt på ballen. Utmerket redning av Pope!

Fram mot pause var det mest spill om ballen uten de store sjansene, foruten Vardys (45′) forsøk på avslutning mot slutten av omgangen og et Mahrez-frispark i det andre tilleggsminutt.

Annen omgang startet med et bytte for Leicester Iheanacho for Okazaki. Ben Chilwell var en trussel for gjestene på venstrekanten, men et konstant behov for å bruke venstrefoten gjorde jobben enkel for Matt Lowton.

Burnley skapte mange gode muligheter de ti første minuttene, men i samtlige situasjoner manglet en avslutter på rett plass, så da måtte eventyreren Gudmundsson (54′) prøvde seg på et langskudd. Like utenfor.

Leicester sikret to hjørnespark i det 55.minutt og skapte en del klabb og babb i Burnley-feltet, men hjemmelaget fikk ryddet opp med heroisk forsvarsarbeid og fram mot timen var gjestene farligst. Vardy (61′) kom til en god avslutning og sikret et hjørnespark, men ingen av gangene klarte Leicester å overliste Nick Pope.

Det ble litt dramatikk på begge sider av banen når Leicester skrek etter straffe når Jack Cork brukte hånda rundt feltet og like etterpå skrek Burnley-fansen to ganger(!) på et samme etter bruk av hånde og en hard takling på Tarkowski i feltet. Atkinson lot seg ikke overbevise.

I det 71.minutt løsnet det for gjestene, innbytterne Diabate og Iheanacho samarbeidet og serverte Jamie Vardy som sendte avgårde et godt skudd mot Nick Pope, som fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å unngå en redusering. 2-1 på Turf Moor. Samme mann fikk nesten utlignet minuttet senere, men Kevin Long var på rett plass til rett tid og avverget. Sean Dyche valgte å ta av Chris Wood og satte utpå Jeff Hendrick.

Gjestene fikk blod på tann og hjemmelaget måtte periodevis stå imot stort press. Det ble litt nervøst på Turf Moor, men fansen ga høylytt støtte til sine burgunder- og lyseblå helter.

En merkelig hendelse fant sted i det 80.minutt når Danny Simpson spilte tilbake til keeper Schmeichel med Barnes på løp, forsvareren dyttet til Barnes som igjen fløy i Schmeichel. Barens fikk det gule kortet…

Barnes ble byttet ut med Sam Vokes, samtidig som Kasper Schmeichel måtte byttes ut med Ben Hamer som følge av duellen med Barnes. Kjempingen fortsatte, fire tilleggsminutter ble lagt til og Nick Pope ble kåret til banens spiller. Hjemmelaget forsvaret seg med nebb og klør og dro i land en meget viktig seier!

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Ward, Lennon, Cork, Westwood, Gudmundsson, Barnes (Vokes 84), Wood (Hendrick 75)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, Marney, Wells
Gule kort: Lennon 65, Barnes 80

Leicester: Schmeichel (Hamer 85), Chilwell, Morgan, Maguire, Simpson, Gray (Diabate 64), Adrien Silva, Choudhury, Mahrez, Okazaki (Iheanacho 46), Vardy
Innbyttere: Dragovic, Fuchs, Albrighton, Barnes
Gule kort: Iheanacho 87