Dyche hyller spillerne

Manager Dyche var full av lovord etter kampen mot Leicester som ble betegnet som «best of the rest» og kampen om 7.plassen – og følgelig muligheter for Europa-spill neste sesong. Kevin Long var stolt etter å ha scoret sitt første Premier League-mål og håper the Clarets kan oppfylle fansens drøm om Europa.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley tok en rask ledelse med Chris Wood allerede etter seks minutter og doblet ledelsen tre minutter senere når Kevin Long vant hodeduellen som på et hjørnespark. I første omgang var det bare Burnley, men i annen omgang kom Leicester tilbake og the Clarets måtte jobbe godt og resolutt i forsvar. Nick Pope var en helt mellom stengene og reddet det aller meste, men klarte ikke å avverge Jamie Vardys mål i det 72.minutt. Keeperen ble kåret til banens spiller og det var vel fortjent.

Burnley har nå en luke på ni(!) poeng ned til nettopp Leicester og kun to opp til Arsenal som har en kamp til gode og som møter Newcastle i morgen (søndag). Lagene skal forøvrig også møtes i sesongens nest siste kamp i mai.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er veldig vanskelig å vinne to kamper på rad i denne ligaen, for ikke å snakke om fem – og gruppen fortjener det. Ser man for seg mentaliteten av å komme ut av elleve kamper uten seier og så vinne fem på rad, så sier det litt om hvor tøffe vi er. Det er en mentalitet i seg selv når ting ikke går vår vei, så er det ikke på grunn av innsatsen eller organiseringen. Den besluttsomheten er en fantastisk ting og alle seire er viktige av mange grunner, men spesielt i dag. 

– Ser man på alle aspektene i en prestasjon, så viste vi begge sier idag. Jeg mener vi var frempå, fikk en to måls-ledelse og dro i land første omgangen ganske bra. Vi var effektive på alle felt, men det er vanskelig å dominere i en hel kamp, spesielt på dette nivået og annen omgang var en annen sak. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi startet lyst, men de fikk et grep på kampen og var til tider fem eller seks spillere på løp. Det endret kampen litt og vi måtte være motstandsdyktige, jobbe hardt og gjør de stygge tingene for å dra i lans kampen. Det er galskapen i fotball, hadde det vært 0-0 til pause, så tror jeg ikke de hadde spilt slik de gjorde i annen omgang, men tanken deres var antageligvis «hva er det verste som kan skje» og det gjorde det vanskelig. 

– Derfra må man dra i land et resultat, noe vi gjorde og med en utmerket prestasjon av Popey. Han har hatt noen store redninger denne sesongen og generelt sett vært godt beskyttet av laget, men nå og da har han måttet komme ut og flekke tenner, noe han gjorde idag. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tror at enhver som har støttet Burnley, selv i ett sekund i sitt liv, ville tatt takket ja til å høre meg snakke om Europa. Det har vært noen tøffe tider i disse trakter, både i klubben og området generelt, så det bringer et smil til mange. Det er veldig viktig. I dette området støtter folk klubben og klubben støtter folk. Det er et stort samhold og dager som dette er godt for alle, avsluttet Dyche.

Forsvarer Long satte i lagets andre mål for kvelden og håper the Clarets kan levere fansens drøm om Europa-spill. Dersom tabellen skulle forbli slik den, så er det eneste som hindrer Burnley i Europa at Southampton vinner FA cupen.

Foto: BurnleyFC.com

– Målet ved sesongstart var å bli værende i Premier League, så det å være på randen av en plass til Europa-spill er en fantastisk oppnåelse. For fansen er det stort og man kunne se mot slutten av kampen at stemningen var utrolig. De drømmer om Europa og forhåpentligvis kan vi levere det til dem. Jeg mener at fem seire er stort på hvilket som helst nivå og spesielt i Premier League er det enormt. 

– Det er en utrolig seiersrekke, det er ni poeng ned til Leicester og på dette stadiet i sesongen er det en herlig posisjon å være i. Sesongen er ikke over enda og vi har fem kamper igjen og ønsker å vinne så mange som mulig.

Foto: BurnleyFC.com

– Å få mitt første Premier League-mål gjør meg utrolig glad. Vi har øvd mye på dette på treningene, de pleier å forsvare seg i soner, så vi visste at det ville bli muligheter bakerst hvis vi fikk gode leveringer og heldigvis var jeg på rett sted til rett tid. Det er fantastisk, men laget kommer først. Det var en stor kamp og jeg er bare henrykt over å vinne, det var tre store poeng. 

– Vi kom oss ut av fellene ganske bra og fikk to mål tidlig i kampen. I annen omgang gikk det på en måte mot at de ikke hadde noe å tape og kastet alt mot oss. Vi måtte jobbe hardt som lag og forsvarte oss veldig bra, vi stoppet skuddene fordi det er det vi gjør og vi fortjente å vinne. Alle jobbet for de tre poengene, avsluttet Long.