Seieren glapp på forsvarstabbe

Burnley logo storBlackburn(Burnley 1-1 Blackburn): Et saftig lokaloppgjør i Lancashire var preget av tøffe dueller, lidenskapelig spill og et publikum som levde opp til forventningene på Turf Moor. Burnley var det beste laget i første omgang med flest sjanser og muligheter, men det var ikke før i annen omgang at fansen kunne slippe jubelen løs når innbytter Junior Stanislas sendte ballen i nettet som sendte et brøl gjennom Lancashire. Mot slutten av omgangen var det svært svakt forsvarsspill som sørget for at Jordan Rhodes kunne utligne og dermed endte det med 1-1 for tredje gang på rad.

Burnley brukte ikke mange minuttene på å teste ut keeper Jake Kean som fikk mye å gjøre i første omgang. Debutant og leiesoldat fra Stoke Michael Kightly var eneste endringen i lag oppstillingen og spilte sin rolle i kampen der de lilla- og lyseblå skapte sjanse på sjanse, men verken Sam Vokes, Scott Artfield eller Kieran Trippier klarte å ta ledelsen mot erkerivalen i åpningsminuttene. Kieran Trippier hadde problemer med King som ved flere anledninger var en trussel mot Burnley-forsvaret og som hadde en god kamp, men den tidligere Vålerenga-spilleren klarte aldri å slå gjennom. Backen Trippier kom til flere sjanser, men hadde verken flaksen eller skuddfoten på sin side, samtidig som Kean hadde en god dag på jobb mellom stengene. I det kampen nærmet seg pause var det Rovers som fikk sjansne, men ble møtt av keeper Tom Heaton som hadde god kontroll og reddet mesterlig; Todd Kane satte fart fremover og leverte en fin ball til Cairney som ladet kanonen og sendte en salve mot det nederste hjørnet hvor Heaton var med hanskene og avverget.

Etter sidebytte var det ikke mye som endret seg og det var fortsatt Burnley som var på hugget og Rovers på defensiven, som fikk fansen til å heie fram sine helter. Ikke overraskende ble det kort i Lancashire-oppgjøret der Marney og Duff ble tildelt gult rundt timen som ikke gjorde annet enn å øke volumet på tribunene. I det 68.minutt ble debutant Kightly byttet ut med Stanislas. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk av manager Dyche, for syv minutter senere, i det 75. minutt var the Clarets i angrep og etter kjapt veggspill med Danny Ings sendte Stanislas kula i det nederste hjørnet bak en utspilt Kean. Jubelen kunne slippes løs og the Clarets var i føringen. Dessverre for hjemmelaget ble gleden kortvarig da Rovers presset og jagde utligning – og fikk det på et tragisk vis. Scott Artfield sendte en unødvendig ball tilbake mot eget forsvar retning Michael Duff som ikke klarte å klarere i det Jordan Rhodes snappet opp kula og lobbet den pent over en hjelpeløs Tom Heaton i mål og utlignet i det 86.minutt. Frustrasjonen bredte seg blant de lilla- og lyseblå.

Fjerdedommeren la til hele fem minutter og i det andre av disse bar Burnley i angrep, anført av en utmerket Ings mottok fikk ballen. Innbytter Lee Williamson var Rovers’ sistemann på ballen og gjorde det man ikke skal gjøre som sistemann og det er å klippe ned spissen Ings. Tribunene skrek etter rødt kort (92′) og slik ble det, men det hjalp ikke på resultatet som igjen endte med poengdeling.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield, Marney, Jones, Kightly (Stanislas 68), Vokes, Ings.
Innbyttere: Cisak, Long, Lafferty, Edgar, Stock, Treacy.
Gule kort: Marney 58, Duff 62, Mee 80

BLACKBURN: Kean, Kane, Spurr, Hanley, Lowe, King, Rhodes, Marshall, Dann, Evans, Cairney
Innbyttere: Eastwood, Kilgallon, Williamson, Taylor, Marrow, Morris, Judge.
Gule kort: Lowe 39
Rødt kort: Williamson 92 Dommer: C Pawson