Senket av hat-trick-Austin!

(Portsmouth 1-5 Burnley): Pompey tydde tidvis til skittent spill der de gikk etter spillere fremfor ball og fikk urovekkende med seg dommeren som hadde en svært skuffende første omgang. Kampens første mål kom av Kieran Trippier like etter kvarteret, men gleden ble kortvarig da Norris utlignet tre minutter senere. Etter sidebytte fikk Danny Ings sitt debutmål, Pato ble byttet ut grunnet skade, men innbytter Austin sørget for 1-3, 1-4 og 1-5 – hans første hat-trick i karrieren og the Clarets’ første seier på åtte forsøk!

Manager Howe lot tenåringen Cameron Howieson varme benken etter at midtbanespilleren skrev under sin første profesjonelle kontrakt med Turf Moor-laget tidligere denne uken. Ellers ble det ingen endringer i laguttaket, foruten Stevie Hewitt som ble med førstelaget sørover, men måtte vike plassen til Howieson.

Burnley skapte de første sjansene av Pato og Wallace, men ble møtt av keeper Ashdown og et forsvar som ryddet opp. På motsatt side tok det nesten et kvarter før hjemmelaget fikk testet ut Grant.

Et hjørnespark av Marney gikk retning David Edgar, der forsvareren hoppet over og ballen havnet hos Kieran Trippier som sendte lærkula i nettet fra kort hold og sendte the Clarets i føringen etter 16 minutter spilt.

Hjemmelaget brukte ikke lang tid på å svare og kun tre minutter senere – i det 19.minutt – kontret Pompey og ballen havnet omsider hos David Norris som ikke gjorde noen feil og utlignet. 1-1.

I det kampen nærmet seg halvtimen spilt var hjemmelaget mest på hugget (75-25 ballbesittelse) og kom til et par farligheter, men dommer-trioen på banen hadde ingen god dag på jobb der offside og frispark ble oversett.

Etterhvert som omgangen nærmet seg pause ble det en liten formasjonsendring der Burnley gikk fra 4-1-4-1 til 4-4-2 og jaget nok et mål.

Pompey benyttet seg ved flere anledninger av skittens og svært fysisk spill der over halvparten av tilfellene burde ha endt med gult – om ikke rødt – etter angrep (taklinger) på Bartley og Trippier. Sistnevnte ble liggende nede for telling og trengte behandling på sidelinjen.

Svært dårlig omgang av dommer Attwell i det mannen i sort blåste av til pause. Men gjestene måtte legge til side dommerens udugelighet etter sidebytte og fikk en pangstart på annen omgang etter at Burnley kontret med David Edgar som la inn i feltet og der var Danny Ings som omsider fant nettveggen for første gang i Burnley-trøyen og sendte dermed the Clarets tilbake i ledelsen i det 47.minutt.

Fem minutter senere ble det bekymringsverdig da Pato ble byttet ut med Austin i det som virket å være en revet hamstring. Dommeren fortsatte med sin svært dårlige dømming og leverte ved stadig flere dømminger som var verdige kandidater til utestengelse…

Noen bytter senere blir Burnley tildelt frispark som ble lagt inn av Ross Wallace, fløy pent retning feltet og der var innbytter Charlie Austin som ikke gjorde noen feil og puttet inn et etterlengtet mål ikke bare for sin egen del, men også for the Clarets. 1-3 i det 75.minutt.

Like etter ble det ytterligere bekymringer i det unge Ings ble liggende nede etter en slem duell med en Pompey-spiller og ble etterhvert byttet ut med Stanislas. Tre minutter på overtid snappet Charlie Austin opp ballen etter et grufullt tilbakespill, satte fart og alene med keeper gjorde han ingen feil, satte inn sitt andre mål med 4-1-scoringen – men spissen ville ikke gi seg der.

To minutter senere etter et flott forarbeid av både McQuoid og Stanislas havnet ballen igjen hos Austin som fikk en drømmekveld på Fratton Park med sitt tredje mål for kvelden og dermed ble det et fantastisk hat-trick! 1-5!

Burnley: Grant, Trippier, Mee (McQuoid 70), Edgar, Duff, McCann, Marney, Bartley, Wallace, Paterson (Austin 53), Ings (Stanislas 90+3)
Innbyttere: Stanislas, Howieson, Jensen

Portsmouth: Ashdown, Ward (Etuhu 69), Rekik, Pearce, Ben Haim, Varney, Halford, Allan (Futacs 69), Norris, Thorne (Scapuzzi 82), Maguire
Innbyttere: Rocha, Harris

Dommer: Stuart Attwell