Howe hyller Austin og Ings

Burnley-manager Eddie Howe var full av lovord når det gjaldt Danny Ings og Charlie Austin etter deres raid på Fratton Park som så the Clarets dra i land en fenomenal 1-5-seier, til tross for dommerens i-mot-Burnley-mentalitet.

Eddie Howe hyllet spissene Danny Ings og Charlie Austin etter at angreps-paret raidet hjemmelaget på Fratton Park og dro i land en fantastisk 5-1-seier. Banens spiller Ings, som kun fikk et mål for de Lancashire-laget fikk massiv ros av sjefen etter en kjempeprestasjon på banen, men høvdingen hadde også noen gode gloser å komme med når det gjaldt hat-trick-helten Austin.

Vi spilte sensasjonell fotball på kontringer, spesielt i annen omgang og det eneste som er synd er at det ikke var fler fans som kom for å se oss spille, sa sjefen. Men for dem som kom ned, dro tilbake med inntrykket hva slags god spiller Danny Ings er – han måtte vente lenge, kjempet seg tilbake i form og ble bedt om å spille på høyrekanten som ikke var hans naturlige posisjon og viste hvor god spiller han er.

– Vi vet hva Charlie er kapabel til, han er en enorm trussel som ga dem store problemer, men Danny var mer en ukjent skikkelse som presterte og var kampens høydepunkt for meg. Det sier litt om hvor mye spillet kan endre seg, fordi de var det bedre laget i første omgang, i 35-40 minutter spilte vi ikke på vårt beste og slet med å få grepet på dem. Så bestemte vi oss for å matche dem i en diamant-formasjon og derfra var vi i førersetet og kunne nok ha scoret mer.

– Jeg må si at jeg nøt virkelig det fjerde målet, men den fotballen vi spilte var en fryd – tatt i betraktning gjennomsnittsalderen vi hadde der ute og så viste positive tegn. Det sier litt om hva vi er gode for og det er frustrerende når vi møter lag som vi burde matche oss med, men ikke klarer det.

The Clarets ble bekymret etter at både Martin Paterson og Danny Ings ble bytte ut grunnet skader, samtidig som flere andre pådro seg skader som følge av Pompeys til tider hensynsløse spill.

– Martin kjente hamstringen og vi er ikke sikre på omfanget, men det er helt klart kveldens negative nyhet. Han er viktig for oss og vi ønsker å holde han frisk – han er en utmerket proff som gjør alt riktig i enhver situasjon og det vil helt klart såre han å pådra seg en smell. Så fikk ben seg en smell, etterfulgt av Kieran – så de har helt klart kjempet idag, det skal være sikkert, avsluttet sjefen.