Ser fram til reisen

Burnley-sjefen mener Aberdeen i Europa League er det som vil sette the Clarets planer rundt sesongoppkjøring enda mer i fokus. 51 år har gått siden Burnley sist gang spilte i Europa og i den andre kvalik-runden trenger de ikke reise langt; Skottland. 

Foto: BurnleyFC.com

Første runde kommer til å bli spilt på Pittodrie den 26.juli og returoppgjør på Turf Moor en uke senere.

– Alle vet at det kunne ha blitt hvem som helst når man ser på lagene fra de forskjellige land som var involverte i trekningen. Vi fikk et lag som er borti gata, men vi har jobbet hardt for å komme oss hit og vi ser fram til utfordringen det bringer. Det blir ikke en lang reise, så vil ikke bli så ukjent terreng. 

– Det bringer også fokus på vår avslutning i sesongoppkjøringen som vi vet vi venter og vi kan forberede for det som burde bli en jevn kamp, samtidig som vi planlegger Premier League, forklarte sjefen.

På motsatt side kommer som nevnt Aberdeen til å vente med samme ambisjoner om Burnley. Derek McInness har ledet St. Johnstone og Bristol City før reisen dro til Aberdeen hvor han ledet dem til en sterk 2.plass forrige sesong. Abby-sjefen ser fram til oppgjøret som blir deres første møte.

– Det er fantastisk, vi kommer til å spille mot et lag som har gjort det eksepsjonelt bra i det som er ansett som verdens beste liga. Det burde bli en herlig duell, de er favoritter i ethvert møte og er seedet av en grunn. Vi er klare over at vi er store underdogs til dette oppgjøret, men vær sikker på at vi kommer til å gjøre det vi kan for å opprøre. Det kommer til å være en herlig stemning på Pittodrie og jeg blir ikke forundret hvis det blir fullt hus, sa Aberdeen-manager McInness.

På et litt høyere nivå i Burnley-hierarkiet finner vi en styreformann som fryder seg over utfordringen vel vitende at motstanderen har god erfaring på europeisk nivå med mer enn 130 kamper.

Foto: BurnleyFC.com

– Jo mer jeg tenker på kampen, desto mer gleder jeg meg. Motstanderen blir nok ikke den vanskeligste vi kunne ha møtt, det er kanskje ikke Amalfi-kysten (Napoli) eller Cote d’Azur (Nice), men jeg er glad i en dråpe Whisky og er sikker på at lokalbefolkningen kommer til å vise gjestfrihet og mye glede, så det er helt klart noe vi ser fram til. 

– Det viktigste er at vi er i konkurransen, så hvem enn vi skulle møte var på en måte sekundært for klubben og fansen. Vi brydde oss ikke om hvor vi skulle reise, så lenge vi var med. Stadionen deres har en kapasitet på rundt 20.000 så jeg tror vi får solgt de billettene vi har og det er en kamp å se fram til. 

– For spillernes del, så er det ikke noe problem der. Mange av spillerne våre har spilt internasjonal fotball og i Europa før andre klubber, så de er vant til å reise. Vi kommer til å ta på oss utfordringen og se hvor lang det tar oss, avslutter styreformann Garlick.