Ser rødt over utvisningen

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche mener dommer Darren Sheldrake tok feil ved å sende ut Clarets-keeperen Tom Heaton etter en bisarr hendelse i helgens 2-0-tap over Brighton.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets måtte spille litt over en halvtime med ti mann etter at Tom Heaton fikk sitt andre gule kort for en hendelse som satte sinnene i kok, ikke bare hos manageren, men også fansen. Heaton rullet først ballen ut, før han endret mening og kastet ballen i luften istedenfor – Brigton-spiss Will Buckley utfordret keeperen og fikk en touch på ballen. Ettersom keeperen allerede hadde gult kort for felling av Leo Ulloa i første omgang, mener manager Dyche at avgjørelsen gikk i Brightons favør.

– Dommeren sa det var usportslig oppførsel og anses som hinder for motstanderen å score; å kaste ballen i luften og ta den imot igjen uten at noen motstander rørte ved ballen i mellomtiden, sa en frustrert manager. Det betydde et gult kort og utvisning. Det er interessant, for å si det mildt fordi de fleste vil si at keeperen vår var vanskeliggjort av Will Buckley som prøvde å komme i veien og nikket til ballen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det kan ikke være det som dommeren mente, men jeg må gjøre det klart at han hadde kun en mulighet til å se det. For min egen del, etter å ha snakket med dommeren – kunne han tatt seg tid til å snakke med linjedommeren? Han gjorde ingenting og ville antageligvis ha roet ned ting og sagt «vær forsiktig med denne» – han gjorde det ikke og takket være det ble det et utfall vi ikke er fornøyde med. 

Sjefen måtte også komme med noen rosende ord overfor dommeren og siktet til Heatons første gule kort der han felte Ulloa 25 meter unna mål i det spissen skulle til å runde sisteskansen etter en svak pasning av Kevin Long. Sjefen mener at dommeren fattet en modig og korrekt avgjørelse ved kun å gi gult kort og har ikke noe å utsette på situasjonen som ikke lenge etterpå også bidro til utvisningen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg spurte dommeren om koblingen mellom den første hendelsen, men han sa at han var klar i hodet etter reglementet og jeg har blitt fortalt at det var en god avgjørelse fordi han ikke hindret en målsjanse. Det var en forsvarer (Jason Shackell) som dekket målet og spilleren deres var langt unna – med mye gjenstående jobb. Det var en tøff avgjørelse som og en jeg mener var korrekt. 

Det var tøft etter det (utvisningen). I første omgang var de på hugget og bedre i det generelle spillet, men Tom Heaton hadde ingen store redninger. Vi ga bort et veldig simpelt mål, men startet bedre i annen omgang og leverte gode prestasjoner, vi snudde kampen litt fram til avgjørelsen med Tom som snudde det hele. En kan kun håpe at ting jevner seg ut i løpet av sesongen, slik de ikke gjorde forrige sesong og vi håper derfor at vi også får medvind etterhvert, avsluttet sjefen.