Neste: Preston N.E (Capital One cup, 2.runde)

preston north endTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley møter en gammel kjenning i cupens 2.runde, nemlig rivalene Preston North End. Selv om the Lillywhites rykket ned til League One noen sesonger siden, er de videre i Capital One cup etter å ha sendt Blackpool på dør etter en thriller-kamp.

Burnley på sin side valset enkelt videre på bekostning av York City. 

The Clarets må klare seg uten keeper Tom Heaton som ble utvist i forrige kamp, noe som åpner dørene for Alex Cisak. Dyche har derfra en fulltallig tropp å velge mellom, blant annet Ben Mee og Michael Duff som begge har vært ute med skade. Preston er også styrket etter at angrepsspillerne Stuart Beavon og Iain Hume begge er friskmeldte, samtidig som midtbanespillerne Joel Byrom og Chris Humphrey banker på døren etter søndagens 4-4 mot Coventry.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Lokalrivalene har møttes mange ganger opp gjennom historien, men de har kun møttes en gang i cup-sammenhent og det var i 1993/94 – den gang gikk the Clarets videre 6-2 sammenlagt. Mye har skjedd siden da og de lilla- og lyseblå jager deres tredje strake over the Lillywhites og bedre blir det når ingen av de ni foregående oppgjørene har endt med uavgjort. På de seks siste lokalderbyene har det også blitt minst tre mål per kamp.

Burnley står ubeseiret på de ni siste hjemmekampene i cupen og tapte sist i 2007, den gang mot Portsmouth. Preston har fått det tøft i cupen den siste tiden, for det er nemlig deres sjette Championship-lag de møter på rad som har gitt tre seire – ikke umulig med andre ord.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 27.august kl 20:45

Tidligere møter:

26.feb 2011 Preston 1-2 Burnley
11.sep 2010 Burnley 4-3 Preston