Shackell til Derby

Burnley-forsvarer Jason Shackell har fullført overgangen til Derby County, klubben han ble hentet fra for tre år siden.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

31-åringen har skrevet under en tre-års avtale med iPro Stadium-klubben etter at partene ble enige om en overgangssum som etter ryktene å dømme ligger på omkring £3m. Kapteinen fikk 49 kamper for the Rams 2011/12-sesongen og 136 kamper for the Clarets. Manager Dyche forteller at det var en finansiell grunn bak Shackells valg.

– Det var en henvendelse et par uker siden og Jason gjorde det klart at det finansielle tilbudet var for mye stort å kunne si nei til, poengterte manageren. Det er utenfor det nivået vi føler er riktig for klubben og modellen vår har endret seg merkbart, jeg ble fortalt at Derby tilbys noen spillere rekordstore kontrakter. At de har vært en Premier League-klubb tidligere må de tilby store kontrakter. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det kommer til et punkt der vi får det vi vi mener er passende, ikke nødvendigvis velvillig. Han har vært en god spiller og tjener for klubben, men han er en klokere spiller som føler at han ikke kunne si nei til pengene. Han var veldig penge-motivert og der ligger utfordringen for oss som er for høy. 

– Vi har en måte å spille på, styret vil ha meg til å jobbe på et spesielt vis under visse retningslinjer, noe som er forståelig for en klubb som to år siden måtte selge spillere. Situasjonen er annerledes nå. Det er fortsatt utfordrere der ute som ønsker å være i Premier League, vi har klart å være der to ganger på fem år og føler vi har en sterk mentalitet og tro. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Som by og klubb så har vi en «en-klubbs-mentalitet» og vi er klare til å kjempe om en retur til Premier League. Jason var høyt motivert av pengetilbudet fra Derby, vi er ikke naive, det må være en finansiell motivasjon for de fleste spillere. Vi føler den motivasjonen må være i klubben, å spille for klubben og kravet til klubben. Jeg er en veldig krevende manager og jeg trenger spillere som er like krevende som meg og han følte at det var tid for å ikke være det lenger, ikke for denne klubben. 

– Vi føler at overgangssummen er veldig høy for den spilleren og vi var sterke nok til å forsikre oss at det var på våre betingelser og ikke noen andres, avsluttet Dyche.

Burnley takker Shackell for innsatsen i løpet av de tre siste årene og ønsker spilleren lykke til videre i karrièren.