Grønt lys for «nye» Gawthorpe

Gawthorpe 3Burnley har fått tillatelse til å kunne bygge ut dagens treningsanlegg Gawthorpe etter at Burnleys variant av plan- og bygningsetaten har gitt grønt lys.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Klubben søkte om tillatelse til utbyggingen for å kunne møte EPPP-standardene kategori 1 og 2 (Elite Player Performance Plan). Planene det ble søkt om innebærer en utbygging av 73 kvm utenom det som idag er treningsanlegget, samt et nytt treningssenter som vil gi spillerne førsteklasses fasiliteter. Noe som igjen vil komme førstelaget, reservelaget og ungdomslaget tak over hodet.

Det skal også bygges et innendørs treningsfelt med en mindre tilskuer-tribune. På utsiden skal det bygges tre treningsbaner i full størrelse (68x105m), fire mini-baner og to tre-kvarts baner. I tillegg skal det bygges en egen parkering og en ny bro over River Calder – sistnevnte vil lette presset på parkeringsanlegget nær Gawthorpe Hall som benyttes i dag. Dagens bane for trening skal heves slik at den unngår overforsvømmeleser dersom naturen og værforholdene skulle sette sitt preg på omgivelsene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley FC ønsker å benytte anledningen til å takke etaten for godkjenningen av disse plenen og understreker at lokale miljøhensyn vil bli ivaretatt. Søknaden ble sendt inn i 2014 og det har vært mange lokale interesser å ta hensyn til; lokale beboere, miljøgrupper og ikke minst Gawthorpe Hall.

Over halve av det planlagte området kommer til å ivareta økologiske behov der det skal plantes mange trær og busker, noe som igjen vil ta hensyn til dyrelivet. Ubekreftede kilder melder om en prislapp på £10m.

Klubben har også inngått en avtale som sponsor for en del av den miljø-utviklingen som planlegges i området, blant annet et nytt våt-område. Sistnevnte må riktignok godkjennes på et høyere plan.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har prøvd å nå denne dagen som vil løfte fasilitetene våre til nyeste standard i flere årDette har vært godt hjulpet av vår sesong i Premier League og de godene dette medbrakte, vi ser fram til en ny æra for Burnley FC som vil komme de neste generasjonene til gode, sa Clive Holt.

Prosessen med å komme dit har vært lag og krevende, men vi er henrykt over det positive utfallet. Vi har aldri mistet fokus på viktigheten av disse fasilitetene og dens meget positive effekt vil soleklart bidra til klubbens utvikling. Selv om vi har bygget om nåværende treningsanlegg de siste årene så er det fortsatt langt unna det vi krever. Det nye miljøet vil gi oss de nødvendige fasilitetene som er nødvendige for å videreutvikle klubben, sa Doug Metcalfe