Sheffields uforutsigbarhet slaktet Burnleys forutsigbarhet

(Sheffield United 3-0 Burnley): Hjemmelagets taktikk har vært grunnen til deres fantastiske sesongstart og uten tvil grunnen til at de ledet 3-0 til pause. Dette kan trygt oppsummeres der Dyche’ forutsigbare taktikk og tilnærming feilet fullstendig.

The Clarets stilte med et uendret mannskap mot Sheffield Untied og begge startet friskt. Burnley fikk kampens første hjørnespark og United fulgte opp på motsatt side. Det fulgte med spennende spill i et kvarters tid før United fikk et lite grep om kampen og i det 17.minutt skjedde det uunngåelige.

United sitt overlappende- og ute av posisjon-taktikk fungerte etter boka. McGoldrick var plutselig på løp på venstre kanten og la inn i feltet langs bakken. Ballen havnet hos Lys Mousset som sendte en fin pasning bakover til John Lundstram på løp. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og klinket kula i nettet. 1-0 til Sheffield United i det 17.minutt.

Noen få minutter sto det nesten 2-0 etter et offensivt løp av Mousset på motsatt side og innlegget var godt, men McGoldrick var ikke rask nok. Hadde han vært det, ville hjemmelaget økt ledelsen med en enkel liten touch. Skremmende forsvarsspill av Burnley og en dose flaks.

De store sjansene uteble fram mot halvtimen spilt og Tarkowski pådro seg kampens første gule kort etter en sen takling. Avgjørelsen var nok korrekt, selv om midtstopperen var uenig i avgjørelsen. Det meste foregikk på midtbanen og begge lag sørget for å skape noe hodebry for hverandre. Tarky var involvert i en duell med Mousset i det 38.minutt og sistnevnte ble liggende på bakken, men kom seg på bena etter litt behandling av støtteapparatet.

John Lundstram ble igjen man og the moment i det 43.minutt. Etter en del veggspill av hjemmelaget fosset John Engan fremover langs venstrekanten og la inn i feltet. Ballen gikk forbi Mousset, gjennom beina til Pieters og til John Lundstram som breisidet inn 2-0 fra lengste hjørne.

Burnley prøvde å svare umiddelbart, men Tarkowski tapte ballen til Mousset dypt på egen banehalvdel. Sistnevnte sendte ballen videre til John Fleck på løp og midtbanespilleren hadde fritt fram mot mål. Nærmest alene mot keeperen sendte han et enkelt skudd forbi Nick Pope. 3-0 i det 45.minutt. Burnley raknet fullstendig.

Rett før annen omgang startet valgte Dyche å bytte ut Pieters med Charlie Taylor. Jefff Hendrick viste spennende takter på kanten og la inn til Barnes (51′) i god posisjon, en utfallet ble som vanlig. Høyt over mål. På motsatt burde Stevens (52′) ha satt inn 4-0, menn Lowtons helhjertede redning i siste liten sørget for et hjørnespark.

Nick Pope Matt Lowton

McGoldrick (56′) skremte Pope litt før Robbie Brady ble introdusert på Bramall Lane. Etter litt kjemping valgte United å sendte utpå Billy Sharp. Lys Mousset gikk av banen til stående applaus fra hjemmefansen. Mee (65′), McGoldrick (67′) og Lundstram (70′) fikk opp temperaturen med gode muligheter. Det må sies at innbytterne Taylor og Brady skal ha mye av æren for Burnleys muligheter fremover. Kanskje Dyche omsider kan legge til side staheten og lojaliteten og velge spillere utfra innsats og påvirkning. Mantraet «maximum effort is minimum requirement» har ikke vært å finne se siste kampene.

Ingen av Burnley-spissene har vært nevneverdig innflytelsesrike og med tolv minutter igjen ble Rodriguez erstattet av Vydra. Etterhvert som klokken tikket mot fulltid ble det både hjørnespark og frispark, men det var lite som tydet på at resultatet kom til å endres. Sheffield hadde full kontroll og hadde Burnley i sin hule hånd. Etter tre tilleggsminutter var kampen over og det skal bli spennende å se hva Dyche kommer til å skylde på denne gang.

Sheffield United: Henderson, Basham, Egan (Jagielka 79), O’Connell, Baldrock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens, McGoldrick (McBurnie 73), Mousset (Sharp 64)
Innbyttere: Moore, Jagielka, Besic, Freeman, McBurnie, Robinson, Sharp

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters (Taylor 46), Hendrick, Cork, Westwood, McNeill (Brady 59′), Rodriguez (Vydra 78), Barnes
Innbyttere: Hart, Bardsley, Gibson, Taylor, Brady, Lennon, Vydra
Gule kort: Tarkowski 34, Barnes 68

Dommer: Simon Hopper
Tilskuere: 31.311