Sikret ny kontrakt på vegne av Fulham

(Fulham 0-2 Burnley): Westwood og Wood sørget for en tomåls-ledelse i første omgang. Annen omgang dreide seg om Fulham og deres iherdige kamp etter nettkjenning – uten hell. I det dommeren blåste av kampen hadde Burnley sikret ny kontrakt, mens Fulham rykker ned.

Burnley unchanged mot Fulham i kampen om tre livsviktige poeng. Hjemmelaget har slitt litt med formen de siste kampene og har tapt fem av de siste seks kampene. Det startet nervøst på Craven Cottage der begge lag på hver sin måte kjempet om overlevelse.

Anguissa (5′) noterte seg kampens første forsøk og Fulham hadde et lite overtak kampens første kvarter selv om Burnley yppet seg med jevne mellomrom. Burnleys første mulighet var signert Ben Mee (16′) etter et McNeill-frispark fra farlig posisjon.

Chris Wood (20′) puttet ballen i nettet etter en målgivende fra spisskollega Vydra, men målet ble annullert da Vyds dro med seg ballen mens den var ute av spill. Noen sekunder senere var det Wood sin tur til å legge opp ballen til Vydra (21′), men Fulham fikk klarert i siste liten. Chris Wood (32′) fikk en utmerket mulighet til å sendte the Clarets i føringen etter et flott Taylor-innlegg, men klarte å tvinge fram et hjørnespark. Fra flagget var det Tarkowski (33′) sin tur til å teste ut keeper Areola.

Jubelen kunne slippes løs i det 34.minutt. Et praktfullt langskudd (60-ish meter) av Matt Lowton ble sendt mot Vydra på løp. I feltet fintet spissen unna Anderson ved streken og sendte ut til Ashley Westwood som tok løpet fra egen midtbane. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen! 1-0 til the Clarets! En artig fun-fact er at Westwoods fire siste mål har alle kommet på bortebane)

Hjemmelaget slet litt med å holde tilbake the Clarets som vant det meste i Fulham-feltet der selv Vydra (41′) som ikke er den mest notoriske hodespilleren i Burnley vant sine og testet ut keeperen. I det 43.minutt presset Burnley et Fulham-lag med ball; Mee, Cork, Westwood, Bronhill og til Chris Wood. Spissen gjorde ingen feil og satte inn et herlig mål etter en fantastisk oppbygging! To tilleggsminutter senere trasket lagene i garderoben.

Burnley startet annen omgang ved å spille kompakt og vanskelig å bryte gjennom. Fulham klarte å tvinge fram et hjørnespark, men det ble med det før kampens første bytte fant sted. Forsvarer Tete ble tatt av og angriper Maja ble sendt utpå. Desperate tider krever desperate tiltak for Scott Parker som med dagens resultat kunne konstatere nedrykk til the Championship.

Mitrovic (55′, 57′ og 58′) fikk se stadig mer til ballen og tidvis virket Nick Pope litt ustø, men keeperen holdt buret rent i det klokken tikket timen spilt. Hjemmelaget så mer til ballen og utnyttet flere av feilpasningene til Burnley. Kampen fikk et mer nervøst preg med et desperat Fulham og et noe slurvete Burnley.

Tarkowski rundlurte Lookman i det 64.minutt. Fulham var i angrep og Tarkowski trakk seg ut av duellen i siste liten, noe som gjorde Lookman desorientert og mistet balansen. VAR sjekket flere situasjoner i løpet av kort tid. En tvilsom duell av Taylor på Calvarho (64′) i feltet og i det 65.minutt blokkerte keeper Areola med armen – tydelig, men verken VAR eller dommeren valgte å straffe keeperen som var siste mann på ballen. Reglene er klare i slike situasjoner, så dette var en merkelig situasjon for begge lag.

wFoto: BurnleyFC.com

Begge lag sendt ut friske bein og Anguissa (70′) sendte ballen i tverrleggeren med en kanon fra 20 meter! Pope var på ballen, men hadde manglet en fot. Jay (73′) forsøkte seg noen minutter senere og tvang fram en sterk redning fra en keeper som skulle vært utvist.

Kampens siste kvarter viste Burnley fra en mer tradisjonell side; tett forsvar, rydde unna ballen og beskytte Nick Pope. Fulham prøvde og prøvde uten å få lønn for strevet. I sluttminuttene ble Ashley Barnes sendt utpå og erstattet Chris Wood.

Fulham begynte å innse den vanskelige realiteten at nedrykket var et faktum og pusten ble følgelig slått ut av spillerne. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det ble en formalitet før dommeren kunne blåse av kampen som sikret skjebnen til to lag; ett sikrer ny kontrakt og ett rykker ned. En bittersøt seier.

Fulham: Areola, Tete (Maja 53), Andersen, Adarabloyo (Loftus-Cheek 74), Robinson, Anguissa, Lemina, Cavaleiro, Decordova-Reid (Oninmah 68), Lookman, Mitrovic
Innbyttere: Rodak, Hector, Ream, Bryan, Alna, Loftus-Cheek, Ononmah, Carvalho, Maja
Gule kort: Anguissa 39, Lemina 83

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Brownhill, Westwood, Cork, McNeill, Vydra (Rodriguez 69), Wood (Barnes 85)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Norris, Pieters, Dunne, Berg Gudmundsson, Stephens, Barnes, Rodriguez