Senket av Antonio på eget gress

(Burnley 1-2 West Ham): En forrykende første omgang bød på straffe, mål og sjansesløsing. Michail Antonio var en håndfull og kunne både ha satt inn både fire og fem mål, men to nettkjenninger holdt mot Burnley.

Det startet rolig på Turf Moor der Antonio (6′) var først ute til å forsøke seg på et skuddforsøkt som gikk godt til side for mål. Taylor fikk levert et spennende innlegg i det 9.minutt og fant nesten Brownhill i feltet, men Fabianski var framme med knyttnevene og bokset ballen ut.

Etter noen minutter tok kampen seg opp og gjestene vartet opp med flere farlige situasjoner. Lanzini (11′) noterte seg et skudd over mål før Soucek felte Wood i feltet i det 17.minutt og dommeren var ikke i tvil. Straffe til Burnley. Chris Wood gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte Burnley i føringen.

Gleden ble kortvarig. The Hammers svarte med et spennende angrep og plutselig havnet ballen hos Lindgard i feltet, leiesoldaten sendte tilbake til Vladimr Coufal som la inn i feltet til Michail Antonio som skallet inn utligningen. 1-1 i det 21.minutt.

I det kampen tikket mot halvtimen, fikk gjestene et lite grep om kampen og nok en gang var Michail Antonio rett mann på rett plass. Denne gangen var det Benrahma som serverte spissen fra motsatt side. Både Lowton og Wood (!) feilet å klarere ballen i feltet og da fikk Antonio en enkel jobb med å putte inn 2-1 i det 29.minutt. Det utrolig her var at Antonio var alene blant åtte Burnley-spillere og karte å sette inn ballen.. Tilretteleggeren Said Benhrama (32′) fikk en skremmende mulighet til å øke ledelsen til 3-1, men sendte ballen like til side for stolpen.

West Ham så mye til ballen og virket komfortable, men nesten ut av ingenting dukket Matej Vydra (34′) opp og finn nesten utlignet på Turf Moor. Forsøket ble rettet på streken av Craig Dawson. Fram mot pause var det Burnley sin tur til å flekke tenner. The Clarets gjorde det ikke enkelt for David Moyes sitt mannskap som i sin tur måtte forsvare godt. To tilleggsminutter senere ble lagene sendt i garderoben for pet-talk fra sine respektive managere.

Annen omgang startet med et tidlig hjørnespark for the Clarets etterfulgt av noen halvsjanser og en utsøkt kontring av West Ham. James Tarkowski noterte seg to kjemperedninger når gjestene vartet opp med flere store muligheter. Antonio (54′) fikk en enestående mulighet til å notere seg et hat-trick. I det kampen tikket timen spilt ble Jay Rodriguez sendt utpå og erstattet Matej Vydra.

Innbytteren trengte tre minutter på å skremme vannet av West Ham og burde ha puttet ballen i nettet i det 63.minutt og sitt 100. ligamål, men yndlingen sendte ballen utenfor. Antonio (71′) fortsatte å terrorisere Burnley-forsvaret. Noen bytter og kort senere jaget Burnley en utligning. Det ble på mange måter et typisk Burnley vi så med lange baller. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Nick Pope ble like så greit med på angrepene, men det endte med nok et tap på Turf Moor for Burnley.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Brownhill, Cork, Westwood, McNeill (Berg Gudmundsson 74), Vydra (Rodriguez 60), Wood
Innbyttere: Norris, Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Pieters, Berg Gudmundsson, Stephens, Barnes (Wood 85), Rodriguez
Gule kort: Mee 85, Berg Gudmundsson 87

West Ham: Fabianski, Cresswell, Diop, Dawson, Coufal, Soucek, Fornals, Lidgard, Benrahma (Bowen 78), Antonio, Lanzini
Innbyttere: Randolph, Trott, Balbuena, Fredericks, Ibsen, Johnson, Coventry, Bowen, Odubeko
Gule kort: Dawson 86