Burnleys prestasjoner i Premier League denne sesongen

Burnley har hatt en kronglete sesong i Premier League. Med mindre enn en måned igjen av årets sesong, ser det dog ut til at laget så vidt greier å holde seg på riktig side av tabellen og på den måten unngå nedrykk. Før sesongen var meningene om Burnleys sjanser delte, men alt tyder nå på at laget får en ny sjanse til å bygge seg opp og prestere enda bedre i neste sesong. Men hvordan har denne sesongen egentlig utartet seg?

Foto: Pixabay

Sesongstarten

Sesongens første kamp gikk av stabelen 20. september 2020, og dessverre trakk Burnley det korteste strået og gikk på et 4-2-tap på bortebane mot Leicester. Den tunge starten ble raskt et faktum for Burnley-væringene, med påfølgende tap mot både Southampton og Newcastle. I sesongens fjerde runde – mot West Bromwich – klarte de å holde nullen begge veier å sikre seg sesongens første poeng. I neste runde var det dog Tottenham som sto for døren, og nok et tap ble et faktum.

Den første seieren

Burnleys første seier for sesongen kom ikke før 23. november, da de møtte storfavorittene Crystal Palace på hjemmebane. Her sikret de en 1-0-seier med scoring fra Chris Wood etter bare åtte minutter. Dette målet var avgjørende og ga Burnley et lite håp om oppgang.

Håpet ble imidlertid raskt knust da de fem dager senere møtte Manchester City på bortebane og ble gruset 5-0. Dessverre forløp resten av sesongen på samme vis, med unntak av noen få overraskelser. Og det var disse overraskelsene som nok mest sannsynlig har reddet Burnley fra å rykke ned og spille i The Championship i neste sesong.

Foto: Pixabay

De største overraskelsene

Premier League er full av overraskelser, og i denne sesongen sto Burnley for flere av dem. Verdt å trekke frem er møtet med Arsenal på bortebane 13. desember. Her vant Burnley 1-0 mot hjemmelaget, og tok på den måten med seg tre ekstremt viktige poeng fra London. Her må det nevnes at Arsenal er blant de mest stabile lagene i Premier League, og at ekspertene forventet å se dem blant de fem beste lagene denne sesongen.  

Den største overraskelsen ble et faktum 21. januar, da Liverpool var motstandere på Anfields – Liverpools hjemmebane. Her fikk Burnley straffespark i det 83. spilleminutt, og Ashley Barnes banket ballen i mål. Resultatet ble 1-0 til Burnley, og laget som av mange ble spådd å rykke ned, slo et lag med odds på 3.00 for å havne blant de fire beste på tabellen. Det er i hvert fall oddsene Liverpool får hos bet365, et nettsted hvor du også finner nyheter og Premier League tips. Om du håper Burnley vil prestere enda noen overraskelser, viser bookmakeren hvor Burney ligger på tabellen, og hvilke odds de har for de kommende kampene. Forhåpentligvis kan vi se Burnley prestere godt videre.

Veien videre

At veien videre for Burnley blir tøff råder det liten tvil om. Allikevel er de ferdigspilt mot flere av storlagene, noe som gir håp om at de kan få med seg enda noen flere poeng før sesongen avsluttes. Holder de seg i Premier League en sesong er i hvert fall én ting sikkert. Laget har mye å jobbe med frem til neste sesong for å gjøre seg plassen verdig.